Uspješno završen prvi dan edukativne konferencije „PRiča o turizmu“ na Bernaysu

Idejni začetnici projekta, koji je prvog dana predstavio trendove suvremenog turizma i najpoznatije hrvatske turističke destinacije, su Bernaysovci Ivan Biošić, Karla Šalić i Lucija Žukina.

18. rujna 2017.

Prvog dana edukacije studenti su kroz predavanje, interaktivnu radionicu i panel diskusiju pobliže upoznali pojam suvremenog turizma te su im predstavljene atrakcije i destinacije koje su Hrvatsku smjestile među neke od najpoželjnijih destinacija na turističkoj karti svijeta. Dr. sc. Eduard Kušen održao je zanimljivo predavanje na temu „Suvremeni pojam turizma i turističke atrakcije“, nakon čega su polaznici sudjelovali u interaktivnoj radionici „Dokumentacija turističkih atrakcija – Katastar i Atlas“, također pod vodstvom  dr. sc. Kušena. Nakon predavanja i radionice održana je panel diskusija pod naslovom „Slike turizma Lijepe Naše“ kojeg je moderirao Darko Marinac, dipl. nov.

„PRiča o turizmu“ održava se od 18. do 20. rujna na Bernaysu, a namijenjena je studentima koji su prepoznali vrijednost i ulogu turizma kao iznimno važne gospodarske aktivnosti. Njezini idejni začetnici upravo su studenti Bernaysa – Ivan Biošić, Karla Šalić i Lucija Žukina, okupljeni u Studentsku sekciju Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Cilj PRiče je predstaviti najnovije trendove u turizmu, prikazati važnost obrazovanja u ovome području te približiti načine kako uspješno brendirati turističku destinaciju kroz komunikaciju i stvaranje emocije. Podijeljena u šest predavanja i tri interaktivne radionice koje će održati priznati predavači i ugledni stručnjaci, a tijekom kojih će polaznici imati priliku naučiti kako se stvara doživljaj u turizmu, otkriti važnost medija u promociji i brendiranja turističke destinacije te se i sami okušati u stvaranju  PRiča o određenoj destinaciji. Projekt su, uz Bernays, podržali i HrTurizam, PRglas, Cedevita, Atlantic grupa te Institut za turizam Republike Hrvatske.

Društvene mreže