Veleučilište VIVES prvi je Erasmus+ partner Bernaysa iz Belgije

Zahvaljujući dvanaestom Erasmus+ sporazumu Bernaysovci će moći studirati na jednom od najvećih belgijskih veleučilišta i biti dijelom zajednice koja trenutno broji oko 13.500 studenata.

31. listopada 2018.

Foto: Veleučilište VIVES

Belgijsko Veleučilište VIVES ima ukupno sedam kampusa u pet gradova (Bruges, Kortrijk, Ostend, Roeselare i Torhout) u Zapadnoj Flandriji, pokrajini u Flamanskoj regiji. Veleučilište pohađa otprilike 13.500 studenata, a svim svojim sadašnjim, ali i budućim studentima omogućuje obrazovanje na čak šest akademskih programa. Riječ o područjima kao što su primijenjeno inženjerstvo i tehnologija, socijalni rad i primijenjena psihologija, biotehnologija, komercijalne znanosti, poslovno upravljanje i informatika, obrazovanje te zdravstvo. Svi Bernaysovci koji izaberu upravo Veleučilište VIVES, boravit će u gradu Kortrijku i tijekom dvoipolmjesečne razmjene u okviru Erasmus+ programa upoznati belgijsku kulturu i običaje te učiti nizozemski jezik.

Ukupno dvanaesto Erasmus+ partnerstvo Bernaysa ujedno je i prvo partnerstvo s nekim visokim učilištem u Belgiji, koje je baš kao i Bernays, orijentirano ka praktičnom obrazovanju svojih studenata. Naime, praktično orijentiranim obrazovanjem VIVES, kao jedno od najvećih veleučilišta u Belgiji, nastoji pripremiti svoje studente za što kvalitetnije i lakše uključivanje u poslovnu zajednicu. Da su u tome iznimno uspješni, svjedoči i podatak da 96 posto njihovih diplomiranih studenata pronađe posao u roku od godine dana.