Veleučilište Westphalian u Gelsenkirchenu deveti je Bernaysov Erasmus+ partner

Sporazumom s Veleučilištem Westphalian (Westfälische Hochschule) Bernays je proširio odnose unutar sve veće i snažnije međunarodne akademske Erasmus+ obitelji.

07. prosinca 2017.

Foto: Westfälische Hochschule

 

Najnovija visokoobrazovna institucija s kojom je Bernays dogovorio Erasmus+ suradnju, drugi je Bernaysov partner u Njemačkoj i deveti ukupno u Europi. Naime, uz Veleučilište Westphalian, gdje će na Odjelu za novinarstvo i odnose s javnošću stjecati znanja, vještine i iskustva na preddiplomskom i diplomskom studiju, Bernaysovci mogu svoje međunarodno obrazovanje stjecati i u partnerskim institucijama u Italiji, Slovačkoj, Poljskoj, Austriji, Turskoj, Češkoj i Francuskoj. Bernaysovi studenti do sada su proveli više od 16 mjeseci i stekli nova znanja, poznanstva i prijateljstva u partnerskim institucijama u sklopu Erasmus+ programa.

 

„Akademski tim Bernaysa predano i posvećeno radi na omogućavanju što kvalitetnijega obrazovanja našim studentima, stoga nam je iznimno zadovoljstvo što ovakvim sporazumom ta nastojanja ostvarujemo i na međunarodnoj razini. Vjerujem da ćemo u dogledno vrijeme međunarodnu suradnju dodatno proširiti i na studij turizma, što smo već započeli proširenjem dvaju postojećih partnerstava sa Sveučilištem u Moliseu i Sveučilištem Ondokuz Mayis.“, istaknuo je Adrian Beljo, voditelj Centra za međunarodnu suradnju Bernaysa.

 

Veleučilište Westphalian nalazi se u Gelsenkirchenu, u jednoj od najrazvijenijih regija Njemačke. Brojnim međunarodnim partnerstvima Veleučilište je povezano sa 60 inozemnih sveučilišta, što pruža mogućnost stjecanja međunarodnih interkulturalnih kompetencija. Međunarodna razmjena potiče kreativnost i inovacije, a Veleučilište istinski poštuje i drži do međunarodnog „Kodeksa ponašanja“ i „Povelje različitosti“, što garantira visoke standarde studiranja za međunarodne studente. Na Veleučilištu Westphalian studira oko 7.500 studenata, među kojima i 340 internacionalnih studenata iz 40 zemalja svijeta. Studenti su smješteni u četiri kampusa, a na raspolaganju im stoji 200 profesora i 180 znanstvenih suradnika.