Voditelj Odbora za sportske aktivnosti Josip Sesar predstavio planove za sljedeću godinu

Kolega Sesar u kratkom razgovoru otkrio nam je čime se bavi Bernaysov Odbor za sportske aktivnosti, kakva su njegova dosadašnja iskustva u radu te zašto je upisao studij na Bernaysu.

31. srpnja 2017.

1. Studentski zbor Bernaysa, osim što brine o studentskom standardu, kroz svoje odbore organizira i razna događanja, druženja, putovanja, tribine i sl. Možeš li nam malo predstaviti Odbor za sportske aktivnosti, čiji si voditelj?

Odbor za sportske aktivnosti prvenstveno ima za cilj povezivanje studenata svih studijskih godina kroz sport. Upravo je sport idealna prilika za stvaranje novih poznanstava i prijateljstava uz potrebnu fizičku aktivnost i rekreaciju. Prošle je godine zbog velikog interesa Bernaysovaca dogovoren termin za nogometne treninge te smo se, između ostalog, uključili i u Studentsku ligu u kojoj očekujemo još bolje rezultate sljedeće godine.

2. Kakva su tvoja dosadašnja iskustva u radu Odbora za sportske aktivnosti? Postoji li inicijativa studenata za bavljenje sportom i općenito rekreacijskim aktivnostima?

Odbor je uvijek spreman na organizaciju različitih događanja, kao što su polumaratoni ili trčanja, uglavnom humanitarnog karaktera poput „Wings for life“ u Zadru. Također, bile su organizirane razne sportske aktivnosti na zajedničkom druženju pred kraj ljetnog semestra uz roštilj na Bundeku, na kojem smo se usput odlično zabavili. Studenti se često javljaju kako bi se pridružili nogometnoj ekipi, a postojala je i inicijativa za žensku odbojkašku ekipu koju ćemo, nadam se, realizirati sljedeće akademske godine.

3. Možeš li nam otkriti neke planove Odbora za sljedeću akademsku godinu?

Sljedeće godine u planu Odbora je nastaviti s nogometnim treninzima i Studentskom ligom, oformiti žensku odbojkašku ekipu, organizirati putovanje na sportski turnir, odlazak na „Wings for life“ u Zadar i druge aktivnosti o kojima će studenti biti na vrijeme obaviješteni. Naravno, svaki prijedlog, nova ideja i inicijativa studenata za bilo kakvu vrstu druženja, su uvijek dobrodošli.

4. Što je bilo presudno da se odlučiš baš za Bernaysov preddiplomski studij Komunikacijskog menadžmenta? Čime si se vodio prilikom upisa na studij?

Bernays sam odlučio upisati jer nudi veliku mogućnost odrađivanja prakse u raznim partnerskim tvrtkama, što omogućuje stjecanje iskustva za vrijeme školovanja i lakšu mogućnost zaposlenja po završetku studija. Predavači su svaki u svom području vrlo iskusni stručnjaci i u cilju im je prenijeti raznolika i zanimljiva iskustva, što je vrlo bitno nama studentima kod shvaćanja i razumijevanja gradiva.