Bernays sport

 

Bernaysovi studenti tijekom cijele akademske godine imaju mogućnost sudjelovanja u sportskim aktivnostima i studentskim natjecanjima bez obzira na razinu kvalitete izvedbe sportske aktivnosti. Bernaysov cilj je svim studentima omogućiti bavljenje sportom rekreativno ili natjecateljski, pružajući kvalitetnu alternativu profesionalizmu koja ne isključuje postizanje vrhunskih sportskih rezultata.

Sudjelovanje u sportskim aktivnostima provodimo kroz studentsku sportsku udrugu B Sport koja je osnovana u studenom 2020. godine sa svrhom promicanja, razvitka i unapređenja sportskih aktivnosti na Bernaysu te predstavljanja Bernaysa na sveučilišnim natjecanjima koja Hrvatski akademski sportski savez (HASS) organizira pod brendom UniSport.

HASS je nacionalni sportski savez koji okuplja 20 članica među kojima je i Bernays te organizira sportske i rekreativne aktivnosti za studente visokoškolskih institucija, što ga čini jednim od najmasovnijih sportskih sustava u Hrvatskoj. Savez je član Svjetske sveučilišne sportske federacije (FISU) i Europske sveučilišne sportske asocijacije (EUSA) European University Sports Association).

Bernaysova udruga B Sport članica je dvaju velikih saveza - Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS) i Zagrebačkog sveučilišnog športskog saveza (ZSŠS) koji organiziraju studentska natjecanja u sklopu zagrebačkog sveučilišnog prvenstva UniSportZG i nacionalnog sveučilišnog prvenstva UniSportHR.

Sustav studentskih natjecanja UniSport predstavlja jedan od najvećih sustava akademskog sporta u Hrvatskoj, koji broji više od 100 manifestacija godišnje, a dostupan je svim studentima visokoobrazovnih ustanova koje su članice saveza.

Sportski uspjesi

 

Bernays sudjeluje u studentskim natjecanjima u tri sportske discipline – futsal (M), odbojka (Ž) i nogomet (M).

Sve Bernaysove ekipe sastavljene su od profesionalnih sportaša koji svoje karijere grade u respektabilnim prvoligaškim klubovima u Hrvatskoj i izvan nje i studenata sportskih amatera koji dijele svoj entuzijazam prema sportu i natjecanjima. Bez obzira na njihov sportski status svi Bernaysovi studenti imaju jednaku priliku nositi Bernaysov dres sve dok ispunjavaju jedan uvjet: redovito ispunjavaju svoje akademske obaveze! 

 

Futsal ekipa je do sada osvojila:

UniSportZG natjecanja:

2017./2018. – 2. mjesto

2018./2019. – 1. mjesto (Super kup)

2019./2020. – 2. mjesto

2021./2022. – 1. mjesto

 

UniSportHR natjecanja:

2019./2020. – 3. mjesto

2020./2021. – 3. mjesto

 

Odbojkaška ekipa je do sada osvojila:

UniSportZG natjecanje:

2019./2020. – 2. mjesto

 

UniSportHR natjecanje:

2019./2020. – 4. mjesto

 

Treninzi i treneri

 

Studentima tijekom cijele akademske godine osiguravamo vrhunske uvjete treniranja u sportskim dvoranama, a jednom godišnje održavamo i posebne pripreme za natjecanje u posebno organiziranim sportskim kampovima. Naše sportske ekipe vode profesionalni treneri koji su se dokazali vođenjem prvoligaških sportskih ekipa, nogometne akademije ili nacionalnih reprezentacija. 

 

Treneri:  

Matija Đulvat - futsal

Petra Biti – odbojka

Dino Bartoluci – nogomet

 

Sportsko partnerstvo

 

Posebno smo ponosni na što smo od sezone 2021. postali akademski sponzor našem prvoligaškom klubu MNK Futsal Dinamo s kojim uspješno razvijamo višegodišnje partnerstvo. Nekoliko Dinamovih prvotimaca i trenera (Mateo Mužar, Kiko Dragaš Selaković, Filip Novak i Antonio Vuk) studiraju na Bernaysu, a prvi trener Futsal Dinama Matija Đulvat vodi Bernaysovu futsal ekipu.

 

Prijave za sportske ekipe

 

Ukoliko ste zainteresirani za treniranje i natjecanje u Bernaysovom dresu javite se voditelju Ureda za sport.

Dino Bartoluci

E: dino.bartoluci@bernays.hr M: 091 5712 431