Dobrodošli u Bernaysov istraživački laboratorij – BLab!

 

Koliko je vas čitajući o najnovijim trendovima u društvu, zanimljivim istraživanjima, anketama o javnom mnijenju razmišljalo o tome kako su oni nastali? Ako se prepoznajete u ovom opisu, upravo ste vi idealni kandidat da se priključite Bernaysovom projektu koji smo osmislili upravo za svoje studente – BLab.

Kako bismo nadogradili praktično i teorijsko znanje koje studenti stječu na nastavi i stručnoj praksi, ali i doprinijeli razvoju odnosa s javnošću i turizma u Hrvatskoj, pokrenuli smo Bernaysov istraživački laboratorij –BLab, izvannastavnu aktivnost čiji cilj je pod mentorstvom Bernaysovih profesora provoditi znanstvena i stručna istraživanja u području studijskih programa koji se izvode na Bernaysu. Zahvaljujući BLab-u studenti mogu dodatno razvijati svoje interese, stjecati i nadopunjavati svoja znanja i upoznati se s najnovijim trendovima buduće profesije. Osim navedenog, motiviranjem studenata da sudjeluju u radu BLab-a, Bernays razvija pozitivan stav studenata prema znanosti, potiče njihovu izvrsnost te postiže novu razinu međusobne komunikacije i interakcije.

U sklopu BLab-a provodimo anketna istraživanja, analiziramo brojne sadržaje, provodimo fokus grupe i dubinske intervjue na različite teme koje studenti mogu predlagati i sami. Osim suradnje sa studentima na znanstveno-istraživačkim projektima BLab ima šire djelovanje. Kroz BLab osmišljavaju se i uspostavljaju istraživački projekti na Bernaysu, izrađuje strategija i plan znanstvene i istraživačke djelatnosti Bernaysa, predlažu dekanu i Stručnom vijeću akti i dokumenti vezani uz znanost i istraživanja, provode istraživačke i znanstvene aktivnosti Bernaysa, predlažu mjere za unaprjeđenje znanstvene i istraživačke aktivnosti te upravlja izdavačkim projektima za publikacije koje izdaje Bernays.

BLab je namijenjen svim Bernaysovim studentima, koji sudjelovanjem u znanstveno-istraživačkom radu razvijaju vlastite talente i kritičko razmišljanje, učvršćuju sposobnosti i potencijale te sudjeluju u prezentaciji najnovijih trendova u kreativnoj i komunikacijskoj industriji, kao i u turizmu.