Burza prakse

BURZA PRAKSE

Najinovativniji sustav studentske prakse u Hrvatskoj

 

Organizacija stručne prakse jedna je od aktivnosti na koju je Bernays posebno ponosan. Osim što svim studentima osigurava stručnu praksu te u njihovo ime dogovara sve uvjete pohađanja stručne prakse, Bernays ima jedan od najmodernijih sustava odabira i pohađanja obavezne stručne prakse. Na taj se način studentima osigurava stjecanje maksimalnog primjenjivog znanja tijekom studiranja.

Centar za razvoj karijera i suradnju s tržištem koristi se elektroničkim sustavom pod nazivom Burza prakse. Radi se o posebnom administrativnom sustavu, koji je studentima dostupan putem BEduce. U tom se sustavu nalazi baza podataka svih Bernaysovih partnera, njih 89, u kojima studenti primarno tijekom ljetnog semestra, ali i tijekom godine, mogu odrađivati stručnu praksu.

Studentima svih godina se putem Burze prakse u ljetnom semestru u tri kruga objavljuju termini i mjesta na koja mogu ići na praksu te uvjeti za pohađanje stručne prakse u organizacijama s kojima Bernays ima sklopljen ugovor o suradnji. Putem navedenog sustava studenti samostalno mogu birati željenu organizaciju i ponuđene termina za stručnu praksu prijavljujući se na slobodna mjesta na način koji propisuje Centar za razvoj karijera i suradnju s tržištem, a koji je studentima detaljno objašnjen i objavljen uz slobodna mjesta. Organizacija koju studenti odaberu na Burzi praksi prvog dana prakse studentu dodjeljuje mentora, koji ga prati i usmjerava cijelo vrijeme te po završetku prakse potpisuje dokumente o odrađenoj stručnoj praksi.

Bernays je do sada potpisao partnerske ugovore s više od 120 organizacija i zahvaljujući tome studenti svih godina odrade preko 20.000 sati prakse.

Sustav studentske prakse dodana je vrijednost studijskih programa Bernaysa. Već od prve godine preddiplomskog i diplomskog studija sustav omogućuje studentima usvajanje praktičnih znanja s područja komunikacijskog i turističkog menadžmenta.