O Bernaysu

​Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i na području jugoistočne Europe izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kad na tržištima regije nedostaje kvalitetno obrazovanih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u ovom dijelu Europe potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg ih detalja prilagođava stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu kojom je zajamčeno obrazovanje prema vrhunskom studijskom programu za komunikacijski menadžment.

Bernays Visoka škola

Predavači na Bernaysu vodeći su inozemni i domaći stručnjaci iz znanosti, ali i prakse. Tako u obrazovanju stručnjaka na području komunikacijskog menadžmenta sudjeluju znanstvenici s dugogodišnjim akademskim iskustvom, vlasnici i direktori vodećih regionalnih agencija za odnose s javnošću, direktori korporativnih komunikacija domaćih i stranih tvrtki te savjetnici za komuniciranje iz nevladinog sektora, državnih institucija i političkih stranaka. Kombiniranjem akademskih spoznaja i njihovom nadogradnjom primjerima iz prakse studentima se omogućava savladavanje cjelokupnog sustava komunikacijskog menadžmenta, a partnerstvima s vodećim PR agencijama, tvrtkama i institucijama studenti imaju priliku steći prijeko potrebno praktično iskustvo iz realnog sektoru. Osim iz regionalnih, predavači Bernaysa dolaze i s vodećih svjetskih visokoobrazovnih institucija, a nastava se odvija na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.

Institucija je proces inicijalne akreditacije prošla pod imenom Visoka škola za komunikacijski menadžment s adresom Ilica 242 u Zagrebu, a osnovana je u lipnju 2013. godine na temelju Suglasnosti za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (Klasa: UP/I-602-04/10-12/00001, Urbroj: 533-20-13-0013). Po dobivanju suglasnosti obitelji pok. Edwarda Bernaysa, ime institucije promijenjeno je u Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment, a sjedište preseljeno u Ratkajev prolaz 8 u Zagrebu.

Nakon dvije godine izvođenja studijskih programa mentorske institucije Sveučilišta u Dubrovniku, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta izdalo je Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment Dopusnicu za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja i samostalno izvođenje vlastitih studijskih programa – preddiplomskog stručnog studija Komunikacijski menadžment i specijalističkog diplomskog stručnog studija Upravljanje odnosima s javnošću (Klasa: UP/I-602-04/10-12/00001, Urbroj: 533-20-15-0025).

 

PODACI O INSTITUCIJI

Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment

Ratkajev prolaz 8
10000 Zagreb

Matični broj: 04046757
OIB: 13055296868

IBAN:

HR43 2408 0021 1000 3920 9; otvoren kod Partner banke d.d.
HR20 2360 0001 1024 2596 2; otvoren kod Zagrebačke banke