Radionica „Budi mindful!“

 

Vježbe pažnje i koncentracije za studente

Petak, 14. lipnja 2019.

Trajanje: 10:00 do 14:00 sati

 

Vrijeme ispitnih rokova posebno je stresno razdoblje u životu svakog studenta. Poteškoće na koje nailazite kao što su nedostatak motivacije, nezadovoljstvo uspjehom, preopterećenost gradivom, nemogućnost usklađivanja privatnih i studentskih obveza ili nedostatak vremena, mogu negativno utjecati na vaše emocije. Radionica „Budi mindful!“ zamišljena je kao oblik pružanja potpore studentima, kako bi, uz vježbe pažnje i koncentracije pod stručnim psihološkim vodstvom, naučili kako se usredotočiti i ublažiti stres prije važnih ispita.

Osim dvije psihologinje, Mie Flander Tadić i Ivane Škarice, sa studentima će na usmjeravanju pozornosti i uvježbavanju osjećaja smirenosti i relaksiranosti vježbati i terapijski pas – pudla Moris!

Na radionici studenti prolaze kroz tehnike koje im omogućuju uspješno nošenje s negativnim mislima, emocijama i stresom kako bi se što bolje pripremili za ispitne rokove!

Korist od radionice studenti mogu imati ako:

  • Osjećaju stres, strah ili anksioznost zbog polaganja ispita

  • Ne znaju kako usmjeriti pažnju i odrediti prioritete

  • Ne znaju kako prihvatiti situaciju u kojoj se nalaze

  • Ne znaju kako kontrolirati svoja razmišljanja i ponašanja

  • Ne znaju kako se koncentrirati i usmjeriti pažnju na važne stvari

  • …žele razviti unutarnju svjesnost koja će im omogućiti da prema sebi (i drugima!) razviju otvoren i prihvaćajući stav.

Kako bi vježbe na radionici bile što kvalitetnije, broj studenata ograničen je na 20.

Na radionici je predviđena pauza od 30 minuta.

Studentske prijave na mail: ivana.schildenfeld@bernays.hr ili savjetovaliste@bernays.hr

 

Što je mindfulness?

 

Mindfulness se najjednostavnije može opisati kao usmjeravanje pažnje na ono što se događa u našem umu, tijelu ili okolini u sadašnjem trenutku. Biti mindful znači biti svjestan toga gdje smo, kako se osjećamo, što razmišljamo i što činimo. Najvažniji aspekt mindfulnessa je potpuno prihvaćanje svih iskustava koja proživljavamo, kakva god ona u tom trenutku bila. Mindfulness nam pomaže da svjesno i namjerno, potpuno otvorenog uma, promatramo svoje misli, emocije i tjelesne reakcije. U stresnim i teškim trenucima, kada bi mogli reagirati na svoje uobičajene, često i negativne načine, mindfulness nam može pomoći da se odmaknemo od uznemirujuće situacije i odaberemo korisnije načine razmišljanja i ponašanja.