doc. dr. sc. Katarina Miličević

  • doc. dr. sc. Katarina Miličević
  • Katedre na kojima predaje:

Doc. dr. sc. Katarina Miličević, nakon višegodišnjeg iskustva u konzaltingu, upravljanju i razvoju iz područja turizma, preuzima vodstvo i razvoj Odjela za turizam Edward Bernays University Collegea, koji uključuje preddiplomski studij Menadžmenta i marketinga turističke destinacije te diplomski studij Upravljanja doživljajem u turizmu. Pročelnica Miličević je i direktorica tvrtke thinktourism te profesorica na European Master in Tourism Management pri Sveučilištu u Ljubljani.

Ključna područja njezine stručnosti su brendiranje destinacija, menadžment i marketing u turizmu, istraživanje tržišta te razvoj inovacija za turističko gospodarstvo. Iskustvo u savjetovanju turističkog gospodarstva stekla je radom u Institutu za turizam i globalno prepoznatoj kompaniji za savjetovanje u hotelijerstvu, turizmu i industriji slobodnog vremena - Horwath HTL.

Obnašala je dužnost predsjednice Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza, koji je član Hostelling Internationala. Osim bogatog praktičnog iskustva u turizmu, Katarina Miličević se od početka svoje karijere bavi i akademskim radom te je objavila niz znanstvenih i stručnih radova u području turizma.