mr. sc. Marin Aničić, prof. psih.

  • mr. sc. Marin Aničić, prof. psih.
  • Katedre na kojima predaje:

Životopis

Mr. sc. Marin Aničić magistar je znanosti, polje ekonomija, te profesor psihologije. Studij psihologije i PDS Organizacija i management završio je u Zagrebu. Mr. sc. Aničić nositelj je Six Sigma Green Belta, a završio je i IMMSP – International Marketing Management Study Program u New Yorku te je bio sudionik na više od 50 međunarodnih poslovnih konferencija i seminara.

Stručnjak s više od petnaest godina iskustva na području ljudskih resursa i poslovne edukacije. U početku karijere dvije godine proveo je radeći u izravnoj prodaji gdje je postizao iznimno visoke rezultate. Potom je radio kao stručnjak u poslovnoj praksi u svim područjima upravljanja ljudskih resursa (selekcija, radni odnosi, organizacija, nagrađivanje, edukacija). S pozicije psihologa u Institutu zrakoplovne medicine, gdje je obavljao poslove selekcije i edukacije pilota, krajem 2000. dolazi na poziciju direktora ljudskih resursa u tvrtku Getro. Tijekom rada u Getro-u sudjeluje u otvaranju 11 novih prodajnih centara te pokreće projekt reorganizacije poslovanja, Sektora prodaje, pri čemu surađuje s EBRD i TAM programom.

Po odlasku iz Getro-a 2004. radi kao poslovni savjetnik nekih od najuspješnijih hrvatskih kompanija (M san grupa, King ICT) te organizira i vodi brojne in house poslovne seminare i treninge kao i seminare otvorenog tipa.

Krajem 2005. osniva i postaje direktor Internacionalnog centra za profesionalnu edukaciju vodeće hrvatske tvrtke u organiziranju poslovnih konferencija s vodećim svjetskim stručnjacima. Organizator je Adris Business foruma 2007. s Jackom Welchom, Adria Business Foruma s Tomom Petersom 2008. BSC Foruma s Robertom Kaplanom 2006., TM Foruma s Nicholasom Negroponteom 2008 sve do Start Up Croatia konferencije s Oliver Rothschildom 2014. i mnogih drugih obrazovnih programa.

Do sada je na njegovim seminarima iz područja poslovne komunikacije, upravljanja odnosima s klijentima, menadžmenta i osobne učinkovitosti sudjelovalo više od 5000 polaznika kompanija iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Neke od poslovnih organizacija za koje je uspješno izveo in house radionice i/ili izvršio konzultantske usluge su: Atlantic Trade, IBM, Pliva, Kozmo, Europska komisija, Grad Zagreb, Vemil, Colas – Ceste Varaždin, Croatia osiguranje, M san grupa, King ICT, Uniline, Trast, Croatia Airlines, Gastro Grupa, Amadeus, MBU, OTP banka, Tisak, Merkur osiguranje, Presoflex, Merck, HT Mostar, Elektroprivreda Herceg Bosna, Hrvatska komora dentalne medicine, Basler osiguranje Zagreb, RRIF, Ataco, Sonik, Kanaan, Integra, Mick, Ireks aroma, Ultra gros, PIS, Croatia Banka, Zagreb – Montaža, itd. Ocjene kvalitete od strane polaznika putem anonimnih anketa koje postiže obično su od 4,5 do 5.