doc. dr. sc. Jelena Makovičić

Životopis

Jelena Makovičić poznata je hrvatska glumica, autorica mnogih predstava; certificirana trenerica i konzultantica scenskog pokreta, glasa i govora sa prestižne The Royal Central School of Speech and Drama u RH.

Spajajući svoja znanja iz glume, govora, pokreta i teorijskog segmenta izvedbenih umjetnosti i komunikologije, osmišljava specijalizirani program KOMUNIKACIJSKI UMjetnik, posebno osmišljenog u svrhe pripreme javnog nastupa i rješavanja treme. Nositeljica kolegija za javni nastup na Edward Bernays - prvoj visokoj školi za komunikacijski menadžment u Zagrebu.

Uz navedene samostalne i suradničke projekte radi u kazalištu, na televiziji i filmu, članica je strukovnih udruga Hrvatska zajednica samostalnih umjetnika (HZSU) i Hrvatsko društvo dramskih umjetnika (HDDU).

Vrlo rano je otkrila ljubav u radu s ljudima,  a proučavajući problematiku povezivanja rada na tijelu, govoru i glasu te scenskog i javnog nastupa otkrila je interes u povezivanju svih izvedbenih vještina te tako nastaju mnogi inovativni i originalni projekti, kao što je produkt KOMUNIKACIJSKI UMjetnik. Veliki je motivator i optimist, vjeruje u rezultat proizašao iz rada i treninga, kao i mogućnost napretka svakog pojedinca te radost u onome što se s ljubavlju radi.

Godine 2005. završila je The Royal Central School of Speech and Drama (www.cssd.ac.uk) u Londonu te stekla naziv Master of Arts (magistra umjetnosti) – smjer Klasična gluma, 2003. završila je Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, smjer novinarstva, a 1997. godine plesnu školu Ane Maletić u Zagrebu.

Certificirana je trenerica glasa i govora po metodi sa The Royal Central School of Speech and Drama, jedina u Hrvatskoj, autorica je programa KOMUNIKACIJSKI UMjetnik. te govori engleski i francuski te poznaje njemački jezik-

 

POPIS AUTORSKIH I KOAUTORSKIH RADOVA PREZENTIRANIH U ZEMLJI I INOZEMSTVU

  • “JaTiOnoMi…” – autorska predstava M. Makovičić/ J. Vukmirica Makovičić; redateljica i glumica, koprodukcija kazališta ActLab i Mala scena, Zagreb.

  • “Idiot”, F. M. Dostojevski – autorski tim kao suradnica za scenski pokret, režija Ivan Popovski, produkcija ZKM, Zagreb.

  •  “Priča o vodi” – autorska predstava M. Makovičić/ J. Vukmirica Makovičić, redateljica i glumica – ActLab u suradnji s Kazalištem Mala scena iz Zagreba.

  • “Čeka(on)a” – autorski projekt L. Navojec/ M. Makovičić/ J. Vukmirice Makovičić, koprodukcija ActLab i Plesni centar Tala.

  • “Osobna iskaznica” – autorski projekt J. Vukmirice, monodrama, redateljica i glumica, produkcija ActLab u suradnji sa KNAP-om.