#BeReady2Return: Lucia i Bastian iz Južne Amerike novi su studenti diplomskog studija turizma

Lucia i Bastian, Peruanka i Čileanac, novi su studenti turizma na Bernaysu, a za studij kažu kako ga smatraju dugoročnim temeljem za sigurnu budućnost u domovini

28. srpnja 2021.

Diplomski studij Upravljanje doživljajem u turizmu od jeseni je bogatiji za dvoje studenata, Luciu i Bastiana, dobitnike natječaja za dodjelu besplatnih školarina za pripadnike hrvatske dijaspore. Lucia i Bastian dolaze iz daleke Južne Amerike te će svoje američke adrese na jesen zamijeniti zagrebačkim, a tijekom procesa izbora dvoje najboljih od svih prijavljenih kandidata, iskazali su visoku razinu motivacije za nastavkom studijskog puta na najinovativnijem diplomskom studiju turizma u Zagrebu.  
 

"Želim upisati diplomski studij na Bernaysu jer sam uvjeren da možemo doprinijeti jedni drugima u cilju zajedničkog boljitka. Bernays već doprinosi obrazovanjem, a ja bih želio doprinijeti svojim stečenim znanjima, vještinama i iskustvom iz Čilea. Hrvatska je prekrasna zemlja koja ima sve preduvjete za eko-turizam. Proputovao sam različite hrvatske nacionalne parkove i parkove prirode, ali i nedirnute i još nezaštićene dijelove Hrvatske o kojima se moramo posebno brinuti kako bismo ih očuvali i sačuvali za buduće generacije", rekao je Bastian prilikom prijave na natječaj. 
 

Lucia je, istom prilikom, istaknula kako je ponosna na svoje korijene, ali i svoj velik interes za studijem turizma: "Svjesna sam da bi ovo motivacijsko pismo moglo biti najvažnije u mom životu pa shodno tome izražavam svoj velik interes za pohađanjem studijskog programa Upravljanja doživljajem u turizmu kako bih održala ovaj svoj motiviran duh "na životu" i proširila bogatstvo svojih znanja u Hrvatskoj".

Lucia i Bastian doselili su se u Hrvatsku, rade u struci te se izrazito vesele nastavku života u Lijepoj Našoj, kao i studiju na Bernaysu. Bravo Lucia, bravo Bastian! wink