Bernays postao partner ZAGREB TOURFILM FESTIVALA koji se održava od 12. do 15. listopada

ZAGREB TOURFILM FESTIVAL je član CIFFT međunarodnog udruženja filmskih festivala i jedan od najznačajnijih filmskih festivala u regiji koji se bave turističkom tematikom

26. srpnja 2022.

ZAGREB TOURFILM FESTIVAL etablirani je član renomiranih europskih i svjetskih filmskih festivala koji promovira audiovizualnu produkciju i turizam te se u Zagrebu održava 11. godinu zaredom u periodu od 12. do 15. listopada 2022. godine u organizaciji Balduči filma i Turističke zajednice grada Zagreba pod pokroviteljstvom predsjednika Zorana Milanovića, Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice.

 

Zainteresirani za recentni vrh u svijetu turističkog filma izbor najboljih radova mogu besplatno pogledati u Kaptol Boutique Cinema 13. listopada. Program festivala biti će dostupan na webu (zagreb-tourfilm.com) i Facebook stranici festivala. 

 

Osnovni cilj festivala jest nagraditi film i audiovizualnu produkciju koja promovira turizam u aspektima turističke destinacije (grad, regija, zemlja), avanturističkog turizama, sportskog turizama (skijanje, planinarenje, biciklizam…), nautičkog turizama, a posebno se ocjenjuju i turističke reportaže, dokumentarni filmovi te vlogovi koji se bore za nagrade u navedenim kategorijama i Grand Prix za najbolji film Festivala.  

 

S obzirom na važnost audiovizualnog sadržaja za promidžbu destinacija diljem svijeta, želja organizatora je ovakvom vrstom festivala educirati i motivirati turističke djelatnike da na pravi način promoviraju destinaciju te omogućiti svim zainteresiranima da prate najnovije trendove u turizmu. Isto tako, cilj festivala bio je potaknuti i mlade da uđu u svijet turizma kao promotori svoje zemlje ili jednostavno kao turistički djelatnici, a Bernays je upravo u tome segmentu prepoznao priliku za partnerstvo kao akademski partner.

 

Među 106 filmova i radova u konkurenciji, od kojih će dio biti prikazan i na festivalu, nalaze se sudionici iz više od 29 svjetski poznatih turističkih zemalja kao što su Španjolska, Portugal, Japan, Fiji, Grčka, Australija i Finska pa nam je iznimna čast što je i Hrvatska dio ovog impresivnog popisa. Velika nam je čast što će upravo studenti Bernaysa imati priliku vidjeti najnovije trendove u brendiranju destinacija.  

 

Studentima Bernaysa bit će omogućeno aktivno sudjelovanje u samoj organizaciji, a sve detalje vezane uz ovu odličnu suradnju objavljujemo uskoro!