Bernaysov profesor Adrian Beljo sudjelovao je na trećoj najvećoj međunarodnoj obrazovnoj izložbi

Povodom Tjedna međunarodnih partnera koji se održao u Istanbulu Bernaysov je profesor sudjelovao na brojnim radionicama, panelima, seminarima i plenarnim razgovorima.

15. ožujka 2019.

Tjedan međunarodnih partnera u Turskoj održan je na Istanbul Aydin Universityju na kojem je prisustvovalo oko 50 profesora iz 19 zemalja ove godine bio je usmjeren na akademska partnerstva, mobilnost studenata i osoblja u sklopu programa Erasmus+ i kratkoročne studijske programe te na regrutiranje i priznavanje međunarodnih studenata koji traže diplomu. U sklopu Tjedna profesor Beljo također je prisustvovao četvrtom izdanju EURIE Summit visokog obrazovanja Eurasia.

EURIE je treća najveća međunarodna obrazovna izložba i konferencija koja za cilj ima proširenje znanja, mreža i mogućnosti suradnje za njene sudionike. Cilj konferencije bio je omogućiti razmjenu ideja, iskustva i najbolje prakse za internacionalizaciju visokog obrazovanja. Sudionicima se na ovaj način omogućuje poticanje partnerske suradnje, dogovaranje mogućnosti razmjene studenata, provođenje različitih istraživanja, a ujedno imaju mogućnost raspravljati o izazovima u visokom obrazovanju i trendovima te predlagati inovativna rješenja. „Bilo je to vrlo zanimljivo i poučno iskustvo zahvaljujući kojem ćemo dodatno otvoriti Bernays u kontekstu međunarodnog okruženja.“, istaknuo je profesor Adrian Beljo.

Summit je otvoren za širok raspon dionika u sektoru visokog obrazovanja, kao i za osobe iz međunarodnih tvrtki za studentske usluge, javne agencije za visoko obrazovanje, istraživanje i inovacije te jezične škole. U okviru summita sudionici su prisustvovali zanimljivim radionicama, panelima, seminarima, plenarnim razgovorima i okruglim stolovima koji su bili posvećeni internacionalizaciji visokog obrazovanja te su imali priliku umrežavanja za akademsko partnerstvo i razvoj poslovanja u izložbenom prostoru. Neke od zemalja sudionica uz Hrvatsku na summitu bile su SAD, Kanada, Meksiko, Rusija, Kina, Malezija, Iran, Velika Britanija, Portugal, Francuska i Nizozemska.