Bernaysov profesor Zdravko Kedžo izabran je za predsjednika Programskog vijeća HRT-a

Profesor Kedžo je od 2007. do 2012. godine u Agenciji za elektroničke medije obavljao dužnosti člana i predsjednika Vijeća te ravnatelja Agencije, a od siječnja ove godine preuzima dužnost predsjednika Programskog vijeća HRT-a

29. siječnja 2020.

Naš profesor dr. sc. Zdravko Kedžo izabran je za predsjednika Programskog vijeća Hrvatske radiotelevizije. Programsko vijeće HRT-a zastupa i štiti interes javnosti provođenjem nadzora programa i unapređenjem radijskog i audiovizulanog programa, te drugih audio i audiovizualnih te multimedijskih usluga, navode na stranicama HRT-a.

„Nadam se da će Programsko vijeće pod mojim vodstvom unatoč preprekama - a objektivna prepreka je aktualni Zakon o HRT-u, smoći snage, mogućnosti i umijeća popraviti svoj položaj i ulogu unutar HRT-a. A onda zajedno s programskim, uredničkim i svim ostalim ljudima u kući, podignuti kvalitetu programa HRT-a kako bi ona zadovoljila interes javnosti. U svom mandatu trudit ću se uredničko i programsko vodstvo „nikada ne pustiti na miru”, te od sjednice do sjednice ili između sjednica, u suradnji s kolegama iz Vijeća, ukazivati na ono što nije dobro i nije primjereno za javni servis, a posebice ono za što držimo da nije zadovoljavanje interesa javnosti”, rekao je profesor Kedžo za Bernays.

Profesore, iskrene čestitke i mnogo sreće u radu! wink