CMF 2019: „Hrvatska je kompletan proizvod“ zaključak je drugog okruglog stola

Okrugli stol „Percepcija Hrvatske kroz oči multinacionalnih kompanija“ okupila je predsjednike uprava i generalne direktore kompanija Uber, Dukat i Tele2.

11. svibnja 2019.

Uz okrugli stol o izazovima predsjedanja EU 2020., održan je i drugi okrugli stol koji se bavio percepcijom Hrvatske u očima multinacionalnih kompanija. Na njemu su sudjelovali predsjednik Uprave Tele2 Viktor Pavlinić, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu Davor Tremac i direktor Dukata Marek Warzywoda. Sudionici okrugloga stola smatraju da se Hrvatska ima čime pokazati pred svjetskim investitorima i internacionalnim kompanijama te da je njeno tržište zanimljivo za kompanije kao što su Uber, Dukat i Tele2.

„Hrvatska je apsolutni best buy i Uber je to prepoznao još prije četiri godine. Odlučili smo lansirati Uber Boat u Hrvatskoj, a ta vijest završila je u 400 članaka vodećih svjetskih medija.“, izjavio je Davor Tremac.

Predstavnici Ubera, Tele 2 i Dukata jednoglasno se slažu da je Hrvatska apsolutno konkurentna na međunarodnom tržištu. Predsjednik Uprave Tele 2 Viktor Pavlinić je naglasio da bi Hrvatsku strancima predstavio kroz ljude te da su Hrvati odlična kombinacija kreativnosti i samoorganizacije onda kada je najvažnije, dok direktor Dukata Marek Warzywoda smatra da je Hrvatska idealno mjesto za život te poručuje svim Hrvatima da cijene privilegije koje imaju u svojoj zemlji.