Dr. sc. Nichola Gutgold Masterclass predavanjem otvorila novu akademsku godinu na Bernaysu

Komunikološka stručnjakinja studentima Bernaysa približila je kako u tehnološki razvijenom dobu bolje prenijeti poruke do šire publike te koliko veliku ulogu u tome igraju društvene mreže.

01. listopada 2019.

Na samom početku Masterclassa dekan doc. dr. sc. Damir Jugo poželio je dobrodošlicu dr. sc. Nicholi Gutgold, novim Bernaysovim studentima te svim okupljenim gostima. Predavanjem „The Importance of Public Speaking in Digital Age“, dr. sc. Nichola Gutgold približila je okupljenima važnost svakodnevnog rada na sebi kao javnom govorniku. Također je naglasila što to čini dobrog govornika u digitalnom dobu te kako su se stvari promijenile otkad su u naše živote ušle moderne tehnologije poput pametnih telefona, društvenih mreža i sl.

Osvrnula se na neke od najpoznatijih javnih govornika poput Martina Luthera Kinga i njegovog slavnog govora „I have a dream“ te što danas čini efektivnog javnog govornika te kako danas najbolje prenijeti svoju poruku. Osim što bi svaki govornik trebao biti svjestan sebe, istaknula je važnost poznavanja publike pred kojom se govori.

U okviru Masterclass predavanja na Bernaysu gostuju eminentni stručnjaci i znanstvenici s područja komunikacijskog menadžmenta, odnosa s javnošću, turizma i ostalih srodnih disciplina, kao i političari, gospodarstvenici te različiti uglednici iz javnog života. Masterclass predavanja namijenjena su široj publici, a za cilj imaju potaknuti praćenje i raspravu o važnim društvenim problemima, procesima i trendovima.