Medijski nastup kao alat utjecaja u politici

U sklopu osmog modula bernaysove Političke akademije - Odnosi s medijima i nastupi u medijima polaznici su od stručnjaka s bogatim teorijskim i praktičnim iskustvom, kroz interaktivna izlaganja i praktični dio, imali priliku saznati sve tajne izgradnje odnosa s medijima u javnoj upravi te nastupa u medijima.

25. siječnja 2023.

Polaznici su upoznati sa smjernicama za izgradnju dobrih odnosa s medijima, ključnim alatima u odnosima s medijima i načinima njihova korištenja, trendovima konzumacije medija, pravilima medijskog nastupa, tehnikama pripreme za izjave, intervjue i nastupe u studiju. Također, predavači su ukazali na ulogu neverbalne komunikacije u nastupima u medijima, pravila odijevanja za nastupe u medijima, izazove pri organizaciji konferencije za novinare, novinarska očekivanja od konferencije te kako pripremiti i održati uspješnu konferenciju za novinare.

Kroz simulaciju izjava za televiziju uz snimanje kamerom, analizu i diskusiju te pripremu konferencije za novinare polaznici su na praktičan način imali priliku primijeniti novostečena znanja.

Polaznike su kroz program vodili Melita Pavlek, savjetnica za komuniciranje, stručnjakinja za lokalnu demokraciju i razvoj, NLP Leadership COACH i tajnica Hrvatske zajednice županija te Ivan Pakozdi, prodekan za strateške projekte i pročelnik Katedre za odnose s javnošću na Veleučilištu Edward Bernays, diplomirani novinar s bogatim iskustvom s područja odnosa s javnošću (izvršni direktor, stariji savjetnik, voditelj ili član savjetničkog tima) za brojne klijente iz korporativnog sektora te svijeta politike.