Melita Segulin sudjelovala na petodnevnom seminaru o emocionalnoj inteligenciji u Barceloni

Seminar organizira međunarodna tvrtka ShipCon koja se bavi edukacijama iz područja poduzetništva, inovacija, emocionalne inteligencije i upravljanja projektima.

19. ožujka 2019.

Bernaysova voditeljica Studentske referade Melita Segulin provela je pet dana na usavršavanju u Barceloni u okviru kojeg je sudjelovala na seminaru pod nazivom „Emocionalna inteligencija: identificira, osigurava i upravlja emocijama“. Tijekom seminara polaznicima su pružena potrebna teorijska znanja vezana uz emocionalnu inteligenciju u suvremenom obrazovanju te na radnom mjestu, a u okviru studija slučaja, radnih listova, scenarija i vježbi polaznicima je pruženo i jedinstveno praktično iskustvo, primjenjivo i privatnom i poslovnom segmentu života.

„Uz interesantna predavanja i puno grupnih vježbi, bila je lakoća „upiti“ i savladati sve znanje koje nam je predavač prenio kako bismo najbolje osvijestili sebe u okruženju u kojem se nalazimo, i što uspješnije savladali izazove koji su pred nas postavljeni. Vjerujem da ću bogato iskustvo i vještine koje sam stekla pohađanjem seminara moći primijeniti u svom radnom okruženju.“, istaknula je Melita Segulin.

Sudionike i njihove institucije kroz sudjelovanje u Masterclass seminarima potiče se da budu članovi ShipCon „mreže izvrsnosti“, međunarodnog središta i foruma za poduzetnike i inovatore za razmjenu ideja i najboljih praksi u području obrazovanja, a tečajevi se organiziraju na nekoliko lokacija kao što su Češka - Prag, Cipar - Limassol, Španjolska - Barcelona, ​​Italija - Palermo, Velika Britanija – London.

„Emocionalna inteligencija: identificira, osigurava i upravlja emocijama“ oprema sudionike znanjem povezanim s deset osnovnih načela za primjenu SEL-a u obrazovnim okruženjima, kao i praktičnim alatima za upravljanje emocijama, prepoznaju emocije drugih i razumiju odnos između misli i emocija. Štoviše, sudionici imaju velike koristi od temeljitog poznavanja SEL vještina u učionici, kao što su slušanje i razgovor na način koji rješava sukobe umjesto da ih eskalira. Seminar je predviđen  za ravnatelje škola, učitelje, edukatore, trenere, poslovne menadžere i roditelje. Voditelj seminara Christopher Walvin iskusni je savjetnik i trener u području zdravstvene i socijalne skrbi sa oko 30 godina iskustva. Također je obnašao funkciju direktora tvrtke u Accredo Support & Development ltd, gdje je pružao specijalističke usluge za osobe s poteškoćama u učenju ili duševne bolesti (specijaliziran za autističan spektar).