Mia Karolyi: "Feedback koji smo dobile u okviru PR praktikuma je ono što nas priprema za budućnost"

Mia je u okviru PR praktikuma, u suradnji s kolegicama, izabrala zadatak osmišljavanja nove radijske stanice te kreiranja komunikacijskih aktivnosti za lansiranje inovativnog projekta za klijenta amm global institut

23. srpnja 2021.

"Bolje smo se upoznale za vrijeme Erasmus programa u Parizu, a tamo smo primijetile kako smo sve tri različite, ali da tako izuzetno dobro funkcioniramo u timu", započinje razgovor studentica Komunikacijskog menadžmenta Mia Karolyi, pritom se prisjećajući lijepih trenutaka sa studentske razmjene, tijekom koje se intenzivno družila s kolegicama Lucijom Kožarić i Martinom Slovjak. Godinu dana kasnije tri prijateljice su zajedničkim snagama uspješno obranile PR praktikum prezentacijom projektnog zadatka, a od Mie smo saznali iskustva iz prve ruke. 

 

Svoje kolegice Martinu i Luciju, Mia opisuje kao neopisivo kreativne i sposobne, a smatra da ih je zajedničko Erasmus iskustvo savršeno pripremilo i povezalo za trenutačne pozicije u životu. Lucija Kožarić, koju opisuje kao kreativnu i odličnu u javnim nastupima, trenutno radi kao voditeljica emisije na televiziji, dok za Martinu koja je angažirana u PR agenciji kaže da je neopisivo pedantna i precizna osoba.


Za koju temu se tvoj tim odlučio u izradi komunikacijskog programa i osmišljavanja cjelokupnog projekta? 

 

Za naš završni projekt odlučile smo se za osmišljavanje nove radio stanice za "klijenta" amm global institut, a pritom smo se odlučile smo za Hip-Hop, Trap i Rap radio koji još ne postoji u Hrvatskoj. Sama tema je bila zahtjevna jer nije bilo granica i mogle smo biti izuzetno kreativne u cijelom procesu. Naravno, kroz konzultacije s profesoricom Šimić bile smo sigurne da smo na pravom putu.

 

Odlučile za Hip-Hop radio imena 909, a za PR aktivnosti smo osmislile pretkampanju koja se temelji na gerilla marketingu, elementu iznenađenja i nepoznanice. Nakon samog otvorenja radija, aktivnosti bi se orijentirale na događaje. Najviše smo ponosne na koncept događaja koji smo nazvale "ICE CUBE", u kojem bi radijski studio za vrijeme adventa prebacili na atraktivnu lokaciju te radijske emisije i intervjue provodili iz staklene kocke u samom srcu grada. 

 

Smatraš li da će ti iskustvo stečeno u okviru PR praktikuma i direktan feedback iz realnog sektora koristiti u daljnjem razvoju?

 

Smatram kako će ovo iskustvo biti izuzetno korisno u budućnosti, čak i ako me karijera ne odvede u tom smjeru. Također, mislim da će feedback koji smo dobile kolegice i moja malenkost biti nešto što će nas pripremiti za buduće prezentacije projekata pred poslodavcima ili klijentima.

 

Mia je trenutno na praksi u komunikacijskoj agenciji, što smatra savršenim poslom za sebe s obzirom na to da voli živjeti užurbanim načinom života, a istovremeno za sebe može reći da je organizirana i promišljena. No, ovo joj nije prvi doticaj s realnim sektorom.  Stjecala je iskustvo u inozemnom okruženju na Erasmus razmjeni pa nam je, ovim povodom, otkrila svoja iskustva. 

 

     "Imala sam neopisive sreće da sam u 2020., putem Erasmus+ projekta, dobila priliku odraditi stručnu praksu u agenciji u Poljskoj. Samo iskustvo je bilo odlično. U kratkom sam vremenu naučila jako puno i nisam mogla ni zamisliti prilike koje će mi to otvoriti u kasnijem životu. Mislim da me najviše iznenadilo povjerenje poslodavca s odgovornostima i ovlastima koje su mi dali kao studentici, a samostalno sam radila na otvaranju poslovanja na hrvatskom tržištu", otkriva nam Mia. 

 

Imaš li nešto što bi voljela napomenuti na samom kraju razgovora (uskoro i studija)? blush

 

Za kraj bih voljela napomenuti da sam uz sva radna iskustva i Erasmus, neopisivo zahvalna na znanju i edukaciji koje su pružili odlični profesora s Bernaysa. Mogu reći da su se stvarno pobrinuli da svaki student bude spreman na ono što ga čeka u struci.