Nova pojačanja na Bernaysu: doc. dr. sc. Katarina Miličević i dr. sc. Dejan Gluvačević novi pročelnici odjela

Odjele za turizam i komunikacije će od nove akademske godine 2021./2022., u ulogama pročelnika, voditi doc. dr. sc. Katarina Miličević (turizam) i dr. sc. Dejan Gluvačević (komunikacije)

09. rujna 2021.

Nakon višegodišnjeg iskustva u konzaltingu, upravljanju i razvoju iz područja turizma, doc. dr. sc. Katarina Miličević preuzima vodstvo i razvoj Odjela za turizam koji uključuje preddiplomski studij Menadžmenta i marketinga turističke destinacije te diplomski studij Upravljanja doživljajem u turizmu. Nova pročelnica Miličević je i direktorica tvrtke thinktourism te profesorica na European Master in Tourism Management pri Sveučilištu u Ljubljani.

Ključna područja njezine stručnosti su brendiranje destinacija, menadžment i marketing u turizmu, istraživanje tržišta te razvoj inovacija za turističko gospodarstvo. Iskustvo u savjetovanju turističkog gospodarstva stekla je radom u Institutu za turizam i globalno prepoznatoj kompaniji za savjetovanje u hotelijerstvu, turizmu i industriji slobodnog vremena - Horwath HTL. Obnašala je dužnost predsjednice HI CROATIA (Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza), koji član Hostelling Internationala. Osim bogatog praktičnog iskustva u turizmu, Katarina Miličević se od početka svoje karijere bavi i akademskim radom te je objavila niz znanstvenih i stručnih radova u području turizma.

Dr. sc. Dejan Gluvačević je poduzetnik, znanstvenik i nastavnik s međunarodnim akademskim iskustvom koje je stekao na Sveučilištu u Cádizu (Universidad de Cádiz, Španjolska), gdje je proučavao fenomen država brendova. Od nadolazeće akademske godine preuzima upravljanje Odjelom za komunikacije koji u svojoj vertikali čine dva atraktivna studija – preddiplomski studij Komunikacijskog menadžmenta i diplomski studij Upravljanje odnosima s javnošću.

Praktično i poduzetničko iskustvo iz područja komunikacija i turizma stekao je u marketinškim te agencijama za odnose s javnošću. Sudjelovao je u nizu međunarodnih znanstvenih konferencija te je autor i koautor 15 znanstvenih i stručnih radova iz područja odnosa s javnošću, međunarodnih odnosa i javne diplomacije te nacionalnog identiteta i imidža. Kao vanjski suradnik izvodi nastavu na više sveučilišta iz područja korporativnog komuniciranja, javne diplomacije i strateškog komuniciranja države te odnosa s javnošću.

Novim pročelnicima odjela želimo mnogo uspjeha u novim akademskim izazovima! 😊