Od jeseni studiraj na jedinstvenom diplomskom studiju turizma "Upravljanje doživljajem u turizmu"

Hrvatskoj nedostaju menadžeri iskustva koji će turistima stvoriti interaktivan doživljaj i nezaboravno iskustvo. Novi studij turizma obrazovat će prve takve menadžere u Hrvatskoj i regiji.

07. svibnja 2020.

Diplomski studij Upravljanje doživljajem u turizmu na Edward Bernays University Collegeu predstavlja odgovor na potrebu hrvatskog i regionalnog tržišta turizma za kvalitetnim ljudskim resursima. Tu prije svega govorimo o menadžerima iskustva koji su fokusirani na pružanje iskustva i doživljaja visoke vrijednosti za potrošače. Ovaj diplomski studij ima integrirani pristup zbog strateškog razvoja turizma u Hrvatskoj, zbog čega je program samog studija nastao u bliskoj suradnji s relevantnim akterima iz domaćeg turističkog sektora. 

Studij je programski i metodološki okarakteriziran kao najinovativniji studij turizma te je prvi studij toga tipa u Hrvatskoj. Diplomski studij Upravljanje doživljajem u turizmu programski je vezan uz koncept novih ekonomija, što uključuje ekonomiju doživljaja, iskustva, animacije i zabave. K tome, predstavlja kvalitetnu nadogradnju znanja i vještina za obavljanje najkompleksnijih zadataka u upravljanju doživljajem u turizmu po završetku preddiplomskog studija Menadžment i marketing turističke destinacije.

Kolegijima i praksom diplomski studij turizma na Bernaysu slijedi proces kreiranja iskustva i doživljaja kroz četiri razine – od proizvođača i proizvodnje do ponude (proizvoda) i rezultata (iskustvo i doživljaja). Što je još važnije, studij nudi specijalizirano znanje za turistički sektor koje je primjenjivo na tržištu rada. Tijekom studija studenti će naučiti da u ekonomiji iskustva, osim usluga, ljudi sve više kupuju posebna iskustva i doživljaje koji im omogućuju stvaranje uspomena i senzacija. Zahvaljujući programu te posebno osmišljenim vježbama u okviru studija, studenti će saznati i koliko je komunikacija bitna za kreiranje doživljaja te bolju pozicioniranost na turističkom tržištu.

     „Mi na Bernaysu obrazujemo stručnjake po mjeri tržišta. To se pokazalo iznimno važnim baš u ovakvim situacijama kao što je trenutna s pandemijom. Mobilnost i gostoprimstvo čine esenciju turizma, stoga će biti jako izazovno motivirati ljude da ponovno putuju, istražuju nove destinacije, kulture i običaje. Upravo tu na scenu stupaju menadžeri iskustva koji će kreativnim i inovativnim pristupima nastojati odgovoriti na izazove turističkog sektora“, poručuje pročelnica Odjela za turizam dr. sc. Romana Lekić.

Program diplomskog studija Upravljanje doživljajem u turizmu obuhvaća kolegije kao što su Upravljanje iskustvom i doživljajem, Teorija kreativnosti, Strategija turističke promocije, Upravljanje prodajom u turizmu te Offline i online storytelling. Svakog studenta očekuju individualni pristup profesora – mentora, čak 450 sati prakse i iskustvene nastave, nastava na hrvatskom i engleskom jeziku te mogućnost studiranja na daljinu.

Upisi na diplomski studij Upravljanje doživljajem u turizmu u ljetnom roku traju sve do 19. srpnja 2020. Za više informacija posjeti bernays.hr i prijavi se na razgovor.