Održana virtualna radionica pod nazivom “Rastresi um” s poučnim gostovanjem

Na radionici su studenti i nastavnici zajedno radili na normalizaciji iskustva, emocija i reakcija na katastrofalne i iznenadne događaje kao što su potresi

08. siječnja 2021.

"Izrazito sam zadovoljna odazivom te interakcijom sa studentima tijekom radionice, posebice u virtualnom okruženju. Vidljivo je kako je studentima bio važan ovakav oblik grupne podrške, a kako bi svi prisutni mogli podijeliti gdje smo bili za vrijeme potresa i kako smo ga doživjeli pa sve do emocija koje su ostale prisutne čak i nakon potresa. Upravo zbog tih emocija je važno za svakog od nas da razumijemo razliku između stresa, traume i krize te da naše emocije ispravno usmjerimo, rekla je voditeljica Studentskog savjetovališta i radionice Mia Flander-Tadić, mag. psych. 

Tijekom radionice održana je i Mindfulness vježba te gostovanje Tamare Obrvan, mag. act. soc., vlasnice Instagram profila @skincare_akademija, koja je sa studentima podijelila vlastita iskustva sa usmjerenjem emocija nakon potresa i otkrila kako pomoću njih ostvariti fokus te stvoriti "uspješnu priču". Danas joj upravo profil koji je ona otvorila u svrhu fokusa i samokontrole emocija pomaže da se nosi s novim potresima.

Bernaysova psihologinja Mia Flander-Tadić, mag. psych. objašnjava kako je navedeni primjer uspješan, upravo zato što Tamara ne koristi profil kao distrakciju, već kao izvor fokusa i podrške koju dobiva od "skincare" zajednice.

Bernaysovci su po završetku predavanja izrazili želju za drugim izdanjem radionice, što vjerujemo kako će uz velik interes bito moguće, a Tamari na poučnom predavanju veliko hvala!

Društvene mreže