Održano prvo izdanje Bernays Studentske Akademije u organizaciji Bernaysovaca

Cilj Akademije je stjecanje dodatnog iskustva studenata u javnim nastupima s obzirom da će se kao budući komunikacijski stručnjaci često nalaziti u takvim situacijama.

03. travnja 2017.

Prva radionica u organizaciji Studentskog zbora Bernaysa na temu „Prezentacijske vještine“ održana je u petak, 7. travnja, a na njoj su studenti mogli dodatno usvojiti vještine javnih govora. Predavači u okviru prve Studentske Akademije bili su Bernaysovci Dario Stajčić i Lea Kosović, studenti diplomskog studija, koji smatraju ovu temu izrazito bitnom u budućem poslu, a koja se sastojala od tri dijela: predavanja, vježbi i samostalnog rada.

Zamisao o pokretanju Bernays Studentske Akademije nastala je na sjednici Studentskog zbora,a projekt je temeljen na principu da studenti stečena znanja i vještine prenose drugim studentima. Koordinatorica prvog izdanja bila je Lea Kosović, predstavnica prve godine diplomskog studija.

„Ideja same akademije je da studenti, uz organiziranu praksu, steknu dodatna iskustva u javnim nastupima i govorima. Svatko tko je završio prve tri godine studija može biti predavač i predlagati teme o kojima želi razgovarati sa studentima. Cilj radionica nije ex cathedra pristup, već poticanje kontinuirane interakcije s publikom koja je izrazito bitna za uspjeh nastupa.“, istaknula je Lea.

Mentorstvo Akademije preuzele su Bernaysove predavačice Ivana Jeleč i Maja Banovac Barić, dok su Dariju i Lei u slaganju koncepta prvog predavanja pomogli i predavači Lana Ciboci te Franjo Skoko.

Izmijenjeno: 10. travnja 2017.