Peta radionica Psihoterapijskog praktikuma - Transakcijska analiza kao razumijevanje psiholoških poteškoća

Radionicu će predvoditi doc. dr. sc. Josip Bošnjaković, a polaznici će imati priliku steći uvid u nastanak i početni razvoj psihoterapeutskog pravca transakcijske analize kojega je utemeljio Eric Berne

07. lipnja 2022.

Peta interaktivna radionica „Transakcijska analiza kao razumijevanje psiholoških poteškoća“ unutar ciklusa Psihoterapijskog praktikuma održat će se u petak, 17. lipnja 2022. od 17.00 do 19.30 sati, u predavaonicama Edward Bernays University Collegea na adresi Ratkajev prolaz 8, Zagreb.

U interakciji s polaznicima predstavit će se osnovni koncepti transakcijske analize. Polazeći od temeljnih postavki transakcijske analize polaznici će steći uvid u nastanak i početni razvoj ovog psihoterapeutskog pravca kojega je utemeljio Eric Berne. Kako bi doživjeli na osobnom iskustvu pojedine koncepte polaznici ću kroz individualni rad te rad u paru i grupi moći izmijeniti iskustva i raspravljati o vlastitom egogramu, vrstama transakcije u komunikaciji, životnim pozicijama te potvrđivanju postojanja (stroke). Polaznici će steći znanje, proširiti uvid u ovaj psihoterapijski pravac, razvijati sposobnost promišljanja nad svojim iskustvom. Otkriti će koje su specifičnosti transakcijske analize i način rada.

Inače, voditelj pete radionice u ovogodišnjem ciklusu je doc. dr. sc. Josip Bošnjaković koji se tijekom obrazovnog puta specijalizirao za kliničku psihologiju, smjer transakcijske analize. Od 2019. predsjednik je Hrvatskog društva bračnih i obiteljskih savjetovatelja. Član je ITAA – International Transactional Analysis Journal, EATA – Europian Association of Transactional Analysis. Te IAPR – International Association for the Psychology of Religion.

Prijava za sudjelovanje u radionici moguća je na poveznici.