OFEL konferencija

 

Uz organizaciju vlastite međunarodne znanstvene konferencije Communication Management Forum i objavljivanje međunarodnog znanstvenog časopisa Communication Management Review, Bernays suorganizacijom različitih znanstvenih konferencija promiče znanstvenu misao istovremeno pružajući vlastiti doprinos razvoju znanosti.

Jedna od konferencija u čijoj je suorganizaciji sudjelovao i Bernays je regionalna znanstvena konferencija OFEL, posvećena korporativnom upravljanju i menadžmentu te okuplja velik broj inozemnih stručnjaka iz cijelog svijeta.

Tema četvrtog izdanja konferencije, održanog 15. i 16. travnja 2016. na Odsjeku za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, bila je „New Governance for Value Creation: Towards Stakeholding and Participation“. Posebnost četvrtog OFEL-a je u tome što je po prvi put uvedena sesija posvećena komunikacijama u okviru koje su predstavljeni radovi na temu korporativnog komuniciranja, komunikacijskog menadžmenta, kriznog komuniciranja, društvenih mreža u organizacijama, masovnih medija, organizacijske kulture i oblikovanja imidža organizacije, integrirane organizacijske komunikacije, strateškog komuniciranja te komunikacijskih alata i tehnika u organizacijama.

Cjeloviti radovi s konferencije objavljeni su u zborniku radova koji je dostupan u knjižnici Bernaysa.

Konferencija je okupila vodeće svjetske stručnjake iz ekonomije, menadžmenta i poduzetništva, a njezin ključni govornik bio je prof. dr. sc. Alessandro Zattoni sa Slobodnog međunarodnog sveučilišta društvenih znanosti Guido Carli koji održao predavanje na temu „Korporativno upravljanje: poticanje učinkovitog stvaranja vrijednosti i promicanje pravedne distribucije vrijednosti“.

OFEL konferencija 2016. održana je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.