Partneri

 

Suradnja s tvrtkama i blizak odnos s predavačima koji dolaze iz realnog sektora u okviru studijskih vertikala komunikacija i turizma jedna je od najvećih inovacija koju je Bernays implementirao u području visokog obrazovanja. Od samog početka svog djelovanja Bernays sklapa vrijedna partnerstva zbog kojih studenti na raspolaganju imaju više od 130 institucija u kojima, na stvarnim primjerima iz prakse, uče od iskusnih hrvatskih i inozemnih profesionalaca iz komunikacijske industrije i turističkog sektora.

Nastavna radilišta za studente prijediplomskog studija Komunikacija su različite medijske kuće, dok studenti diplomskog studija Komunikacija odlaze u PR, marketinške, digitalne, medijske i event agencije te korporacije gdje stječu praktična znanja potrebna za kompetentan nastup na tržištu rada nakon stjecanja diplome. Bernaysovi studenti odlaze na praksu tijekom ljetnog semestra, a odabir institucija obavlja se putem burze prakse prema vlastitim preferencijama, ovisno o studijskom programu.

Poput svojih kolega s komunikacija, i studenti prijeddiplomskog studija Turizma svoja teorijska znanja obogaćuju boraveći na praksi. Tijekom studija odlaze na praksu u svjetske hotelske lance, turističke zajednice i agencije, destinacijske menadžmentske tvrtke, event menadžment tvrtke i agencije, strukovne udruge te različite organizacije koje se bave djelatnošću turizma. 

Bernaysov sustav obavezne studentske prakse jedan je od najvažnijih čimbenika koji razlikuje Bernays od ostalih visokoobrazovnih institucija sa sličnim studijskim programima. Zahvaljujući praksi više od 25 posto Bernaysovih studenata već je na prvoj godini studija ostvarilo trajnije angažmane u struci i danas uspješno istovremeno studiraju i rade.