Antistres dan na Bernaysu - Kako se nositi s tjeskobom ispita

Antistres dan na Bernaysu - Kako se nositi s tjeskobom ispita

7.5.2024

Vidimo se u srijedu 15. svibnja 2024. godine od 9.30 do 14.00 na Bernaysu!

Uspjeh na studiju kao osnovni preduvjet završetka željenog studija u značajnoj mjeri ovisi o izvršenim studijskim obvezama i uspješno položenim ispitima. Put do ostvarivanja tog cilja nerijetko zna biti praćen napetošću, nemirom, tjeskobom i stresom koji može ozbiljno ugroziti psihički integritet i mentalno zdravlje mladog čovjeka.

U namjeri posvećivanja posebne pozornosti upravo proaktivnoj skrbi o mentalnom zdravlju studenata Bernaysovo Savjetovalište za studente i Studentski zbor organiziraju Antistres dan na Bernaysu koji će se održati u srijedu, 15. svibnja 2024. od 9.30 – 14.00 sati na Veleučilištu Edward Bernays.

Antistres dan namijenjen je studentima Bernaysa kao poticaj i pomoć u usvajanju vještina i stjecanju navika koje su neophodne za učinkovito učenje i uspješno polaganje ispita, ali i podrška u tjeskobnom razdoblju ispitnih rokova.

Ovaj dan posvećen mentalnom zdravlju studenata Bernaysa obilježava se u petom Europskom tjednu mentalnog zdravlja (12. – 19. svibnja) koji je pokrenula organizacija Mental Health Europe s ciljem osvještavanja važnosti mentalnoga zdravlja u svakodnevnom životu svakog pojedinca i zajednice. Antistres dan na Bernaysu sadrži četiri radionice koje obrađuju tematiku stresa, plana učenja, prokrastinacije, te psihoterapije i savjetovanja. Radionice će voditi Bernaysovi profesori i suradnici, a po završetku radionica uslijedit će rad u manjim grupama pod vodstvom predavača.

Prijaviti na radionicu možete se putem poveznice.

PROGRAM

Prvi dio:

9.30

Pozdravna riječ

9.35

Stres naš svagdašnji (Branko Janjić mag. theol. i edukant Transakcijske analize)

10.15

Kako izraditi plan učenja kojeg ćete se stvarno i držati (doc. dr. sc. Maša Tonković Grabovac i edukantica Kognitivno bihevioralne psihoterapije)

11.00

Pauza 15min

 

Drugi dio:

11.15

Prokrastinacija: zašto odgađamo svoje obveze? (Ivana Schildenfeld, mag. rel. publ. i edukantica Integrativne psihoterapije)

12.00

Interpersonalni odnosi pod povećalom (doc. dr. sc. Krešimir Dabo i savjetodavni terapeut Realitetne terapije)

12.45

Pauza 15min

13.00 – 13.30

Rad u grupama

13.45

Završetak

Datoteke
za preuzimanje

No items found.