EMBA in Strategic Communication

Otvorili smo prijave u drugu generaciju polaznika #Gen2!

EMBA in Strategic Communication je prvi Executive program iz područja strateškog komuniciranja u Hrvatskoj i regiji s čijim smo izvođenjem za prvu generaciju polaznika započeli u jesen 2023. Program izvode neka od najvećih imena svjetske komunikacijske struke. Namijenjen je profesionalcima i praktičarima s višegodišnjim iskustvom u području komunikacijskog menadžmenta i tržišnih komunikacija koji se žele dalje usavršavati i educirati o najnovijim trendovima struke.

Upiši se u program!
Bernays EMBA
Bernays EMBA
Sudjelovanje na ovom EMBA-u omogućilo mi je razmjenu iskustva i poslovnih kontakata s kolegama iz različitih sektora. Također, na EMBA-u predaje velik broj stručnjaka iz industrije koji nude dubok uvid u najnovije trendove i prakse u području strateškog komuniciranja, što mi omogućuje da neposredno primijenim stečeno znanje u svojoj karijeri.
Maja Fistrić
Stručnjakinja za korporativno
komuniciranje A1
EMBA program na Veleučilištu Edward Bernays pomogao mi je da shvatim naprednu teoretsku pozadinu komunikacija. Kao netko tko ima pravnički background, bilo mi je iznimno važno i korisno poslušati predavanja cijenjenih kolega iz struke. Profesori su stručni i inspirativni, a kolege su vrhunski profesionalci. EMBA mi je pružio alate i vještine potrebne za uspjeh u dinamičnom svijetu komunikacija, a stekao sam i duboko razumijevanje komunikacijskih strategija. Ponosam sam što sam dio prve generacije Bernays EMBA zajednice.
Joco Glavaš
Stariji savjetnik MPR
Predavači su poznati i cijenjeni stručnjaci od kojih smo saznali sve o najnovijim trendovima u području strateškog komuniciranja uz niz primjera iz prakse te uputa i savjeta. Novostečeno znanje mogla sam odmah primjenjivati u svom poslu. Osim što sam stekla vrlo korisno praktično znanje, upoznala sam i nove kolege.
Kristina Tubić
Diktat komunikacije (vlasnica)
Odnosi s javnošću dugo su se promatrali kao potporna aktivnost unutar organizacije, najčešće u funkciji marketinga i prodaje. Strateška komunikacija nadilazi ova ograničenja jer sagledava ukupnost interakcije neke organizacije prema svojim javnostima; kupcima, dobavljačima, zaposlenicima, a u novije vrijeme i zajednici te utjecaju na okoliš. Stručnjaci za odnose s javnošću sve više postaju dijelom C-suitea, odnosno upravljačkih struktura organizacija, no te uloge zahtijevaju gotovo svakodnevno dokazivanje i valorizaciju provedenih aktivnosti. Pri tome je ključno da se stručnjaci, posebno oni koji su već dugo u svijetu rada kontinuirano educiraju i usavršavaju jer našu struku odlikuje česta promjena trendova i potreba za usvajanjem novih tehnologija. Bernaysov EMBA iz strateške komunikacije odličan je program za iskusne praktičare koji žele držati korak s trendovima, razmjenjivati iskustva i debatirati o otvorenim pitanjima kojih u našoj struci ne nedostaje. Naposljetku, bez cjeloživotnog obrazovanja nema ni izvrsnosti kojoj svi trebamo težiti.
Alan Bahorić
Savjetnik za stratešku komunikaciju
HGK i vlasnik tvrtke za
komunikacijsko savjetovanje Teneo
EMBA in Strategic Communication donosi vrijedan spektar znanja i vještina u dinamičnom poslovnom svijetu. Predavanje Davora Brukete jedno je koje bih posebno istaknula, stručnost, znanje te sadržaj predavanja.
Katarina Mihalj
Bingula
Osnivačica i direktorica
Ae! Komunikacije
Program i predavači su na izuzetno visokoj razini, što se i očekuje od ovakve vrste studija. Moram priznati da sam došla sa skepsom koja vlada prema privatnim učilištima, ali to je nestalo već nakon prvih predavanja. Izuzetno mi je drago da sam se odlučila za upis i zato mi nije teško vikende provoditi u Bernaysu.
Nataša Vuletić
Komunikacijska stručnjakinja
Naši
predavači
Jon WhiteHeading
play-buttonhover play button

Jon White

Henley Business School, University of Reading
Dejan VerčičHeading
play-buttonhover play button

Dejan Verčič

Fakulteta za družbene vede u Ljubljani
Marijana Grbeša Zenzerović Heading
play-buttonhover play button

Marijana Grbeša Zenzerović

Fakultet političkih znanosti u Zagrebu
ilija BrajkovićHeading
play-buttonhover play button

ilija Brajković

Kontra agencija
Ankica MamićHeading
play-buttonhover play button

Ankica Mamić

Agencija IMC

O EMBA programu

Prvi jednogodišnji Executive MBA program iz područja strateškog komuniciranja u Hrvatskoj i regiji. Ovaj program profesionalnog usavršavanja iz područja strateškog te korporativnog komuniciranja omogućuje jačanje komunikacijskih, organizacijskih i upravljačkih vještina, a namijenjen je iskusnim praktičarima s minimalno pet godina iskustva. 

Program stavlja naglasak na nadogradnju upravljačkih vještina u poslovanju, a za razliku od klasičnih akademskih MBA programa koji polaznike pripremaju za menadžersku karijeru, EMBA in Strategic Communication je program na višoj razini, namijenjen praktičnom jačanju kompetencija polaznika u području strateškog komuniciranja.

Fokus programa je na razvoju sposobnosti rješavanja poslovnih izazova iz područja komunikacije i upravljanja, odnosno izgradnji i unaprjeđenju profesionalnih kompetencija za preuzimanje upravljačkih uloga najviše razine u organizacijama, industrijama ili uredima u sektoru komunikacija. 

Polaznicima programa EMBA osigurava:

Napredak u karijeri: dubinsko razumijevanje najnovijih trendova u komunikacijskoj industriji i pomaže u razvoju  vještina potrebnih za napredovanje u karijeri.
Stručnost: fokus na izgradnju vještina da stvorite i implementirate strateški usmjerene komunikacijske planove koji će doprinijeti ostvarenju ciljeva vaše organizacije.
Umrežavanje: prilika da upoznate stručnjake iz komunikacijske industrije, poslovne lidere i druge profesionalce, što može biti izuzetno vrijedno za izgradnju vaše profesionalne mreže i stvaranje novih poslovnih prilika.
Međunarodna perspektiva: međunarodna perspektiva na stratešku komunikaciju, omogućavajući vam da steknete uvid u najnovije globalne trendove i prakse u komunikacijskoj industriji.
Fleksibilnost: raspored predvanja prilagođen zaposlenim polaznicima, što vam omogućuje da neometano radite dok završavate edukaciju.

Što je Executive MBA program?

Executive MBA program namijenjen je polaznicima koji su odlučili nastaviti profesionalno obrazovanje uz zadržavanje punog radnog vremena tijekom pohađanja programa. Executive program nudi brži tempo izvođenja nastave tijekom prvog vikenda u mjesecu, odnosno tijekom jednog vikenda mjesečno.

Program nudi višu razinu obrazovanja iz područja strateškog planiranja, implementacije i upravljanja komunikacijskim strategijama u organizacijama, a nudi predavanja i radionice koje se provode kroz kombinaciju predavanja, studija slučaja, rasprava i projekata. Polaznike se izlaže različitim realnim scenarijima kako bi stekli praktično iskustvo i primijenili svoje znanje u stvarnom svijetu.

Što program obuhvaća?

 • Inovativan specijalistički sadržaj koji prepoznaje nadolazeće trendove u komunikacijskoj industriji.
 • Četiri interdisciplinarna modula s 15 predmeta iz područja strateškog upravljanja i menadžmenta, strateške komunikacije i digitalne komunikacije.
 • 10 izbornih predmeta koje polaznici odabiru i kombiniraju sukladno svojim profesionalnim preferencijama. 
 • Kombinaciju 40 vrhunskih domaćih i stranih predavača iz akademskog svijeta i stručnjaka - praktičara iz realnog sektora.
 • Intenzivni proces učenja kroz klastere, radionice, studije slučaja i pristup obrnute učionice.
 • Interaktivne panel rasprave i hard talk formati s istaknutim komunikacijskim, medijskim i profesionalcima iz svih sfera komunikacijske industrije u Hrvatskoj i regiji.
 • Održavanje nastave u terminima prilagođenim zaposlenim osobama.
 • Hibridni model izvođenja nastave koji omogućuje kontaktnu nastavu u učionici uz mogućnost online praćenja i sudjelovanja u nastavi.
 • Digitalna evidencija prisutnosti polaznika i elektronički upisnik ocjena.
 • Snimke predavanja za naknadno gledanje i ponavljanje gradiva. 
 • Izvođenje nastave na hrvatskom i engleskom jeziku.
 • Pristup Bernaysovoj e-knjižnici s više od 150 naslova.

Module 1: Strategic Communication

Usvajanje naprednog znanja te razvijanje sposobnosti i vještina efikasnog i efektivnog strateškog i korporativnog planiranja komunikacije, strateškog brendiranja te razvoja kolaborativnih strategija koje donose benefite organizaciji i medijima. Svrha je podignuti razinu komunikacijskih kompetencija polaznika te unaprijediti procese planiranja komunikacije unutar poslovnih sustava.

Module 2: Strategic Digital Communication

Usvajanje naprednog znanja te razvijanje sposobnosti i vještine efikasnog i efektivnog digitalnog komuniciranja, izrade digitalne komunikacijske strategije organizacije, kao i postizanja i praćenja željenih rezultata ostvarenih digitalnom marketinškom komunikacijom, zatim donošenja odluka temeljenih na podatkovnoj znanosti te korištenje potencijala umjetne inteligencije u postizanju željenih komunikacijskih efekata.

Module 3: Strategic Leadership and Management

Usvajanje naprednog znanja te razvijanje sposobnosti i vještina: efikasnog i efektivnog upravljanja konkurentnošću i održivošću organizacije u hiper-povezanoj, kompleksnoj i dinamičkoj poslovnoj stvarnosti; vještina strateškog vođenja, usmjeravanja, osnaživanja i razvoja ljudi i organizacije u skladu sa strateškim organizacijskim usmjerenjima te sposobnosti upravljanja i komuniciranja u kriznim situacijama. 

Module 4: Elective courses

Modul nudi skup interdisciplinarnih predmeta te omogućava oblikovanje EMBA programa u skladu s vlastitim profesionalnim preferencijama polaznika. Polaznik između ponuđenih 10 izbornih predmeta bira tri predmeta.

Final Integrated Project

Polaznici izrađuju odabrani projekt koji integrira sadržaje sva četiri modula. Polaznik predstavlja projekt kao pitch i strategiju sukladno principu on-the-job experience koji u praksi omogućava trenutnu implementaciju predloženih rješenja na svome radnome mjestu. Polaznici svoj projekt predstavljaju i brane pred EMBA Povjerenstvom.

Ishodi učenja na programu

Trajanje programa

216 školskih sati predavanja (12 mjeseci) + 24 školskih sati mentorski projekt

Ukupno trajanje: 240 sati

Izvođenje programa

Prva subota i nedjelja u mjesecu (9:00 do 16:45) s uključenim kraćim pauzama i pauzom za ručak.

Početak izvođenja programa za drugu generaciju

Jesen 2024.

Polaznici programa 

EMBA in Strategic Communication će komunikacijskim stručnjacima i svima s aspiracijama za C-suite razinu pomoći naučiti:

 • Voditi organizaciju i napredovati u karijeri, 
 • Sistematizirati i nadograditi znanja koja već posjeduju,
 • Ojačati poslovne komunikacijske, organizacijske i upravljačke vještine, koristeći suvremena znanja i spoznaje te globalne i domaće studije slučaja i primjere iz poslovne prakse.

Program je namijenjen:

 • Korporativnim rukovoditeljima (CCO), 
 • Menadžerima u komunikacijama i svim razinama menadžmenta koje zahtijevaju značajnu nadogradnju komunikacijskih i organizacijskih kompetencija, 
 • Djelatnicima u agencijama za tržišno komuniciranje,
 • Marketinškim stručnjacima, 
 • Iskusnim komunikacijskim profesionalcima na izvršnoj razini s punim radnim vremenom, 
 • Komunikacijskim stručnjacima koji trebaju specijalizirano znanje na poslijediplomskoj razini, željnim najsuvremenijih komunikacijskih i organizacijskih znanja i vještina, lako primjenjivih u svojim organizacijama,
 • Poduzetnicima.

Module 1: 

Strategic Communication

Predmet
Predavači
Sati
Ana Tkalac Verčič
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Dejan Verčič
Fakulteta za družbene vede Univerza v Ljubljani
16
 Jon White
Henley Business School University of Reading

Igor Vukasović
Hrvatski Telekom
16
Marijana Grbeša
Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

Ankica Mamić
Agencija IMC
16
Božo Skoko
Millenium promocija

Davor Bruketa
Bruketa, Žinić & Grey

Dejan Gluvačević
Veleučilište Edward Bernays
16

Module 2: 

Strategic Digital Communication

Predmet
Predavači
Sati
Barbara Slade Jagodić
Slade

Josip Mileta
Degordian
16
Ilija Brajković
Agencija Kontra

Matej Lončarić
CME Adria
16
Petra Posedel Šimović
Soliton Analytics

Robert Petković
Pro media group
16
Marko Lukičić
Brainstorm

Hajdi Ćenan
AirtAI startup
16

Module 3: 

Strategic Leadership and Management

Predmet
Predavači
Sati
Darko Tipurić
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Berislav Horvat
EY Croatia

Sanel Volarić
Groupama osiguranje
16
Stjepan Orešković
M+ Grupa

Dina Tomšić
Veleučilište Edward Bernays

Beth Michalec
Penn State Lehigh Valley
16
Franzisca Weder
School of Communication and Arts
University of Queensland

Mirjana Matešić
Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj

Daria Mateljak
Hauska & Partner
16
Damir Jugo
Veleučilište Edward Bernays

Timothy Coombs
Centre for Crisis and Risk Communication

Krešimir Macan
Agencija Manjgura

Kristina Laco
Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri
16

Module 4: 

Elective courses

(polaznik između ponuđenih predmeta bira tri predmeta)

Informacije o upisu

U tijeku je upis u 2. generaciju polaznika EMBA programa!

Uvjeti za upis na program EMBA in Strategic Communication su:

 • završen diplomski studij ili
 • pet i više godina iskustva u području komunikacijskog menadžmenta i tržišnih komunikacija.

Osobe koje ne zadovoljavaju jedan od dva uvjeta za upis na program obavezni su upisati tzv. Introductory module, uvodni program s jednim modulom koji se sastoji od tri predmeta iz područja specijalističkog EMBA programa. Time se polaznike na specijalno osmišljen metodički način upozna s osnovama, kako bi mogli kvalitetnije pratiti nastavu u EMBA programu.

Nakon prijave putem online prijavnice, za upis kandidat treba dostaviti:

 • Životopis (CV)
 • Diplomu ili potvrdu o završenom studiju;
 • Presliku osobne iskaznice;

Dokumentaciju možete predati skeniranu na adresu: emba@bernays.hr ili donijeti osobno u Studentsku referadu Veleučilišta Edward Bernays (Ulica grada Vukovara 23, Zagreb).

Kopiranu ili skeniranu dokumentaciju nije potrebno ovjeravati kod javnog bilježnika.

Više informacija o upisu

Franjo Skoko

Bernays Akademija

E emba@bernays.hr

E franjo.skoko@bernays.hr

T +385 (0)1 400 81 65

M +385 (0)91 466 96 91

Osobnim posjetom Bernaysu na adresi: Ulica grada Vukovara 23, Zagreb

Školarina 

Školarina za iznosi 4.400,00 eura (uključena sva davanja).

Školarinu je moguće uplatiti u 12 obroka*.

*Za posebne uvjete plaćanja molimo kontaktirati emba@bernays.hr.

Popusti

Sve redovni članovi Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) ostvaruju 20% popusta.

Poslovni subjekti koji upišu dva i više polaznika ostvaruju 15% popusta po polazniku.

EMBA in Strategic Communication je akademski program iz područja cjeloživotnog obrazovanja bez diplome (eng. non-degree) namijenjen osobama koje ga upisuju iz osobnih ili profesionalnih interesa, kako bi stekli više specijalističkih znanja i vještina u području komunikacija, a bez potpunog opterećenja i ispunjavanja zahtjeva potrebnih za izdavanje diplome.

Završni certifikat

Nakon položenih svih ispita i obranjenog završnog projekta, Veleučilište Edward Bernays polazniku izdaje Certifikat kao dokaz o uspješnom završetku programa EMBA in Strategic Communication. Certifikat sadrži osobne podatke polaznika, informacije o trajanju programa i ispunjenim obavezama.

Prilog uz certifikat

Uz Certifikat, polazniku se izdaje dodatna isprava, tzv. Prilog uz certifikat čija je svrha pružanje nezavisnih podataka o Programu radi olakšanja međunarodne transparentnosti i priznavanja programa pred stručnim tijelima.

Upiši se u program!