Politička akademija

Politička akademija interdisciplinarni je program namijenjen akterima političkog života Republike Hrvatske koji u njemu participiraju na različitim strateškim i operativnim razinama te svima koji žele razvijati svoje kompetencije na području politike. Program na jednom mjestu nudi kompletna znanja neophodna za kvalitetnije političko djelovanje.
Politička akademija
Politička akademija

Politička akademija okuplja predavače s bogatim teorijskim znanjem i praktičnim iskustvom u upravljanju političkim procesima, savjetovanju političkih aktera ili analiziranju hrvatske i međunarodne političke scene, a dio njih posjeduje i iskustvo stečeno obnašanjem različitih funkcija u izvršnoj vlasti i lokalnoj politici.

Posebnost programa su predavači iz različitih političkih opcija što programu daje dodatnu širinu, a polaznicima omogućuje stjecanje praktičnih znanja od predavača sa različitog političkog spektra u Republici Hrvatskoj. Popis predavača u okviru programa Političke akademije dostupan je ovdje.

Trajanje i izvedba programa

Program se provodi kroz tri mjeseca u obliku 10 tematskih modula, a traje ukupno 120 školskih sati (80 nastava, 30 samostalno rješavanje zadataka i 10 konzultacije, govorne vježbe i provedba individualnih intervjua)

Prilagođen je hrvatskom političkom okruženju, primjenjiv je u političkom djelovanju polaznika, uključiv i otvoren za sve polaznike bez obzira na njihove političke preferencije i stranačke boje.

Nastava se izvodi subotom na Bernaysu (Ulica grada Vukovara 23, Zagreb). Za polaznike koji iz opravdanih razloga neće moći sudjelovati na pojedinim modulima nastave u Zagrebu, bit će osigurana mogućnost njihovog sudjelovanja na nastavi online korištenjem digitalnih platformi za učenje na daljinu, kao i pristup ključnim materijalima koji se koriste za izvedbu nastave.

Nakon uspješnog završetka programa edukacije polaznici dobivaju Certifikat.

Personaliziran pristup polaznicima

Nakon prijave na Političku akademiju, s polaznicima se obavljaju ulazni intervjui uz primjenu posebno kreiranih upitnika s ciljem utvrđivanja njihove trenutne razine iskustva i razvojnih potreba.

Za vrijeme provedbe edukacije polaznici dobivaju zadatke kako bi na praktičan način mogli primijeniti novostečena znanja. U sklopu programa za polaznike se organiziraju i individualne vježbe za glas i govor s fonetičarem u trajanju od dva sata.

Po završetku nastave na programu s polaznicima se obavljaju završni intervjui koji rezultiraju preporukama za daljnji osobni i politički razvoj svakog od polaznika.

Polaznici programa

Polaznici Političke akademije mogu biti: gradonačelnici/načelnici/župani i njihovi zamjenici, članovi gradskih i općinskih vijeća te županijskih skupština, pročelnici i zamjenici gradskih/općinskih/županijskih upravnih odjela, direktori/voditelji/članovi uprave trgovačkih društava/ustanova u vlasništva JLS-a, saborski zastupnici i drugi dionici političkog života u Hrvatskoj koji žele unaprijediti svoja znanja i kompetencije s područja političkog djelovanja.

Izvedbeni plan

Sadržaj svakog modula podijeljen je na tematske cjeline koje se sastoje od teorijskog i praktičnog dijela. Teorijski dio izvodi se u obliku interaktivnih izlaganja te sadrži ključne informacije i savjete za svako tematsko područje, dok se praktični dio programa sastoji od vježbi i radionica te uključuje primjenu različitih upitnika, analizu primjera iz prakse, studije slučajeva te simulaciju i analizu javnih nastupa i nastupa u medijima.

Naziv modula
Predavači
Subjekti političkog sustava
Damir Jelić
Menadžment u politici
Željko Kolar
Damir Jelić
Aspekti političkog djelovanja
Pero Maldini
Marko Paliaga
Strateško liderstvo
Kenan Crnkić
Upravljanje imidžom i osobno brendiranje
Božo Skoko
Dejan Gluvačević
Napredne komunikacijske vještine
Smiljana Leinert Novosel
Damir Jugo
Javni nastupi i govorništvo
Franjo Skoko
Anita Tripalo
Odnosi s medijima i nastupi u medijima
Melita Pavlek
Ivan Pakozdi
Diplomatski protokol i političko ponašanje
Ermina Duraj
Bianca Matković
Menadžment političkih kampanja
Mario Petrović
Krešimir Macan
Jerko Trogrlić

Informacije o upisu

Ako ste zainteresirani za pohađanje programa, prijavu možete izvršiti putem sljedeće poveznice. Nakon što popunite prijavni obrazac, mi ćemo vas povratno kontaktirani s ciljem dogovaranja sljedećih koraka u procesu upisa i izvedbe programa.

Kotizacija

MODEL A

Jednokratna uplata: 1.590 eura (11.979,86 kn)

MODEL B

Plaćanje u dva obroka: 1700 eura (12.808,65 kn)

MODEL C

Plaćanje u tri obroka: 1790 eura (13.486,76 kn)

* Upis polaznika završava uplatom prve rate ugovorene kotizacije.

Više informacija o upisu

Franjo Skoko

franjo.skoko@bernays.hr

+ 385 (0) 1 400 81 65

Osobnim posjetom Bernaysu na adresi: Ulica grada Vukovara 23, Zagreb

UPIŠI SE U PROGRAM!
Klikom na “Prihvati sve kolačiće” pristajete na pohranjivanje kolačića na vaš uređaj radi poboljšanja navigacije web-mjesta, analize korištenja web-mjesta i pomoći u našim marketinškim naporima. Pogledajte našu  Politiku privatnosti za više informacija.