Akademija za udruge pacijenata

Cjeloviti edukacijski program za osnaživanje neprofitnih organizacija u zdravstvu.
Akademija za udruge pacijenataInovativna farmaceutska inicijativa
Propedeutika psihoterapije
Propedeutika psihoterapije

Program Akademije obuhvaća najvažnija tematska područja za unaprjeđenje rada i profesionalizaciju neprofitnih organizacija koje okupljaju neke od najosjetljivijih društvenih skupina.

Cilj Akademije je olakšati udrugama snalaženje u radu i upravljanju te osnažiti, ohrabriti i međusobno povezati predstavnike neprofitnih organizacija - kako bi još uspješnije zastupali prava pacijenata i interes zdravlja zajednice, poboljšavali kvalitetu života bolesnika te se pozicionirali kao nezaobilazni predstavnici građana u oblikovanju i provedbi zdravstvenih politika. Program se provodi pod pokroviteljstvom Inovativne farmaceutske inicijative te predstavlja ulaganje u najisticanije potrebe neprofitnih organizacija u zdravstvu.

Što očekuje polaznike programa?

  • Šest modula, 12 predavača – iskusnih praktičara i članova znanstvene zajednice
  • Hibridno izvođenje nastave za polaznike uživo i online
  • Teorijska i praktična nastava – učenje i primjena usvojenog
  • Tematski paneli i okrugli stolovi – rasprave o aktualnim temama za pacijente
  • Masterclass predavanja istaknutih stručnjaka

Trajanje i izvođenje programa

  • Trajanje programa: 48 sati
  • Program uključuje 12 poludnevnih seminara u trajanju od po 4 školska sata (2 blok sata u trajanju od po 90 minuta uz jednu stanku u trajanju od 30 minuta između blokova) petkom poslijepodne (17.00 - 20.30) i subotom ujutro (9.00 - 12.30) tijekom razdoblja od tri mjeseca.
  • Teorijski dio nastave izvodi se u obliku interaktivnih izlaganja te uključuje stručne spoznaje, informacije i preporuke za svako tematsko područje, neophodne za unaprjeđenje razine znanja polaznika, njihovu pripremu za praktični dio edukacije te za primjenu u njihovom radnom okruženju.
  • Praktični dio nastave uključuje vježbe i radionice kako bi polaznici imali priliku okušati se u situacijama opisanima u interaktivnim izlaganjima te uključuje primjenu različitih upitnika, analizu studija slučajeva, pojedinačni i timski rad, prezentaciju, analizu i diskusiju.
Naziv modula
Predavači
Trajanje
Financijska održivost
Gordan Novak i Jana Dusper
8 sati
Razvoj neprofitnih organizacija
Maja Glavaš Vodopija i Gordan Novak
8 sati
Financijski i pravni kompas
Đurđica Mostarčić i Nevenka Mrčela
8 sati
Menadžerske taktike za učinkovito vođenje i osobni razvoj
Branimir Blajić i Melita Pavlek
8 sati
Javna vidljivost i prepoznatljivost
Katarina Leko i Ivan Pakozdi
8 sati
Pozicioniranje i utjecaj u javnosti
Dejan Gluvačević i Damir Jugo
8 sati
UKUPNO
48 sati

Polaznici programa 

Akademija za udruge pacijenata je program zatvorenog tipa, organiziran za članove 13 udruga koje će kroz period od tri mjesecati stjecati i dodatno unaprijeđivati znanja za poboljšavanje organizacijskih kapaciteta udruga, kao preduvjeta za dugoročno stabilno djelovanje, unaprjeđenje osobnih i profesionalnih kompetencija vodstva udruga, suradnika i volontera, izgradnju prepoznatljivog imidža udruga u javnosti, pozicioniranje i izgradnju utjecaja kroz komunikaciju putem medija, javnih nastupa i digitalnih medija, zagovaranje, suradnju s drugim dionicima u zdravstvenom sustavu i sudjelovanje u oblikovanju javnih politika u zdravstvu.

Predavači

Predavači Akademije za udruge pacijenata vodeći su hrvatski stručnjaci za menadžment i menadžment neprofitnih organizacija, financije i računovodstvo, pribavljanje novčanih sredstava iz različitih izvora, fondova i organizacija, za pravo i prava pacijenata, liderstvo i osobni razvoj, komunikacijski menadžment, javne nastupe i nastupe u medijima, komunikaciju na društvenim mrežama, provedbu komunikacijskih kampanja u zdravstvenom sektoru, public affairs, lobiranje i zagovaranje te provedbu javnih politika, s bogatim teorijskim i praktičnim iskustvom koji će svoja znanja i vještine prenositi polaznicima s ciljem jačanja njihovih osobnih i organizacijskih kapaciteta. Većina predavača uz svoj profesionalni angažman posjeduje bogato iskustvo u radu s neprofitnim organizacijama.

Certifikat

Po završetku Akademije za udruge pacijenata, Bernays polazniku izdaje Certifikat kao dokaz o uspješnom završetku programa. Certifikat sadrži osobne podatke polaznika, informacije o trajanju programa i ispunjenim obavezama.

Partner

Inovativna farmaceutska inicijativa – iF! je udruga koja okuplja inovativne proizvođače lijekova prisutne na hrvatskom tržištu, s misijom promicanja istraživanja i razvoja lijekova te kreiranja povoljnog ekonomskog, administrativnog i političkog okruženja koje omogućava zadovoljavanje rastućih potreba zdravstvene skrbi i očekivanja bolesnika. Udruga se zalaže za moderan i financijski održiv zdravstveni sustav u Republici Hrvatskoj u kojemu građani imaju podjednaku dostupnost zdravstvenoj zaštiti i rani pristup najboljim i najsigurnijim lijekovima, cjepivima i medicinskim proizvodima. Inovativna farmaceutska inicijativa – iF! osnovana je 1995. kao nevladina, neprofitna, nepolitička i neovisna udruga te je članica EFPIA – europskog udruženja farmaceutskih kompanija sa sjedištem u Bruxellesu. Mrežne stranice IF!- možete posjetiti putem ove poveznice.

UPIŠI SE U PROGRAM!