BEConnected - Bernaysovi profesori osobno

BEConnected - Bernaysovi profesori osobno

28.4.2023

Projekt naših studenata kroz niz intervjua predstavlja profesore i djelatnike Bernaysa, prikazujući ih bivšim, sadašnjim i budućim studentima u ležernijem, opuštenom izdanju

Koliko poznajete svoje profesore? Što znate o njihovim hobijima, željama, životu izvan nastave? U čemu uživaju, a što nikako ne vole? Koliko se možete povezati s njima? Pitanja su to koja su zaintrigirala naše studente na prvoj godini diplomskog studija i potaknula ih na osmišljavanje projekt pod nazivom BEConnected.

Projekt je nastao na izbornom kolegiju Digitalna i transformacija medija kod profesorice Anite Šulentić, a zamišljen je kao platforma za upoznavanje profesora iz druge perspektive. Kroz niz intervjua s profesorima i djelatnicima Bernaysa, studenti ih žele približiti ostalim studentima, bivšim, sadašnjim, ali i budućim, te pokazati njihovu manje formalnu, ležerniju stranu, odnosno kakvi su privatno.

„Imamo zaista izvrsne profesore, vrhunski stručnjaci iz svog područja koji su uvijek tu za nas! Ali smo stekli dojam da od svog tog znanja i iskustva koje nam žele prenijeti nekada oni padnu u drugi plan. Teško je vidjeti osobu kada „samo“ priča o projektima, istraživanjima itd. Teško se povezati, poistovjetiti, kada ne poznajemo nekoga, čak je teže i primiti to znanje. Odlučili smo nešto napraviti po tom pitanju i rodio se BEConnected.“ – kaže nam student Karlo Erceg koji je zadužen za PR projekta.

Studenti su projekt shvatili ozbiljno; organizacijski, konceptualno te izvedbeno na razini pravih profesionalaca. Uz Karla, Dora Olujić glavna je urednica, Krešimir Milas njezin zamjenik, a uz njih imaju i foto & video produkciju za koju je zadužena Nina Cindrić te Laru Galzinu i Ivu Marciuš koje su zadužene za kreativu. Ostali studenti su novinari koji biraju sugovornike i provode intervjue.

„Reakcije na projekt su bolje nego što smo mogli zamisliti! Profesori su jako zadovoljni i uživamo njihovu punu podršku. Jak vjetar u leđa za razvijanje ideje i podizanje na neku višu razinu. A studenti govore kako im je vrlo zanimljivo vidjeti profesore u nekom drugom svjetlu. Primjerice, svi smo se iznenadili kada smo pročitali da je jedan od profesora učitelj joge i triatlonac.“

Datoteke
za preuzimanje

No items found.