Berislav Horvat i Ivo Usmiani studentima poručili kako treba biti uporan i sanjati velike snove!

Berislav Horvat i Ivo Usmiani studentima poručili kako treba biti uporan i sanjati velike snove!

25.4.2024

U sklopu Business Insights Arene održana je panel rasprava "Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs" čiji su panelisti bili Berislav Horvat i Ivo Usmiani

Održana je još jedna u nizu panel rasprava iz ciklusa Business Insights Arena pod nazivom Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs, na kojoj su sudjelovali osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska, koji su s okupljenima podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva. Panel je moderirala pročelnica Odjela za poslovnu ekonomiju doc. dr. sc. Dina Tomšić.

Osnivač najveće farmaceutske kompanije u domaćem vlasništvu, JGL grupe (Jadran-galenski laboratorij), koja posluje na 60 tržišta svijeta i zapošljava oko 1300 zaposlenika te proizvodi više od 300 proizvoda i 150 brendova, Ivo Usmiani istaknuo je kako poduzetnik treba njegovati vještine poput kreativnosti i inovativnosti.

„Vizija koja nas nadahnjuje od početka je da želimo biti vodeći proizvođači u području dermatologije te proizvoda za uho i oko na globalnoj razini. Da biste tu viziju ostvarili, potrebno je biti sustavan, biti svjestan potrebnih investicija, tehnologije, razvojnog centra i konstantnog ulaganja u znanje zaposlenika. Kad odaberete uski segment u kojem se želite natjecati, pogotovo s velikim globalnim konkurentima, morate sve posložiti, optimizirati svoj rad i raditi na svojoj ambiciji. Trenutno držimo 9 posto market sharea, a da bismo to ostvarili, morali smo biti uporni i vrlo savjesni“, istaknuo je Ivo Usmiani, koji je proglašen ovogodišnjim hrvatskim EY Poduzetnikom godine.
„Prestižna nagrada koju sam dobio nagrada je za mene, ali i moju obitelj i sve zaposlenike. Iznimna je čast biti u društvu laureata, a Monte Carlu se veselim. Vjerujem da ćemo uspjeti promovirati hrvatsku farmaceutsku industriju, dijeliti znanja i dogovoriti suradnje s ponajboljim poduzetnicima iz velikih svjetskih gospodarstava“, rekao je Ivo Usmiani.

Program EY Poduzetnik godine u Hrvatsku je 2014. godine doveo Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska, s ciljem stvaranja pozitivne slike o poduzetništvu te poticanja nezaustavljivih i odvažnih vizionara da svojim uspjehom nadahnjuju druge.

„Svaki poduzetnik koji je uspio ima forward thinking, ima viziju i ideju. Ipak, ono što treba naglasiti je da poduzetnici idu korak dalje od same ideje, oni su uporni. Kad spojite jednu dobru viziju s velikom upornošću, dobijete rezultat kakav su ostvarili laureati programa EY Poduzetnik godine. Osobina koja krasi sve poduzetnike koje smo upoznali kroz program je da su uporni i da ne staju“, naglasio je Berislav Horvat.

Panel rasprava Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs dio je serijala inspirativnih poslovnih panela Business Insights Arena Veleučilišta Edward Bernays, u sklopu kojega se kroz praktične savjete iz struke otkriva dinamični poslovni svijet. Kroz spoj praktičnog iskustva i akademskih uvida, polaznici mogu steći dublje razumijevanje rastućih zahtjeva koji se stavljaju pred lidere i poduzetnike u današnjem dinamičnom tržišnom okruženju. Osim edukacije, „Business Insights Arena“ služi i za networking i povezivanje studenata s govornicima iz svijeta businessa.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.