Bernays slavi deseti rođendan!

Bernays slavi deseti rođendan!

8.5.2023

Svečanom sjednicom Upravnog vijeća i Vijeća Veleučilišta Edward Bernays obilježili smo desetu godišnjicu osnutka Bernaysa

Na današnji dan, prije točno deset godina, 8. svibnja 2013. tadašnji ministar obrazovanja potpisao je dopusnicu kojom je službeno osnovana tada Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment, a danas Veleučilište Edward Bernays. 

Povodom obilježavanja jubilarnog rođendana danas je održana zajednička svečana sjednica Upravnog vijeća i Vijeća Veleučilišta Edward Bernays na kojoj su osnivači, predsjednik Upravnog vijeća Mario Petrović, dekan izv. prof. dr. sc. Damir Jugo, prof. struč. stud., zamjenica predsjednika Upravnog vijeća Marija Šimić kao i prodekani i predstavnici studenata podijelili svoje iskustvo iz prvog desetljeća Bernaysa.

Ideja o visoko obrazovnoj instituciji bila je vizionarska zamisao, nastala još prije 17 godina, a nakon godina promišljanja, truda i rada, konačno je i osnovano prvo privatno visoko učilište u Hrvatskoj koje izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. Od tada se Bernays razvio u jednu od najprepoznatljivijih visokoobrazovnih institucija, prvenstveno na području komunikacija, potom turizma, a sada s pokretanjem novih studija izlazi na područje poslovnog upravljanja, kao i primijenjene psihologije.

„Za mene svaka obljetnica ima emotivni segment, doživljavam to kao nešto što smo gradili od nule i utkali dio sebe. Mnogi nas pitaju zašto investiramo u privatno obrazovanje, nije tu stvar profita i dobiti, bitan je osjećaj zadovoljstva. Svi želimo ostaviti neki trag, tako i mi želimo da Bernays ostane iza nas, želimo stvoriti čvrstu instituciju i da Bernays preraste u nešto još veće“, istaknuo je Mario Petrović, osnivač i predsjednik Upravnog vijeća.

Upravo tijekom desete godine rada, slučajno ili ne, dogodile su se velike promjene koje su Bernaysu, djelatnicima, studentima i alumnijima donijele novu perspektivu. Postali smo Veleučilište, ispravljena je dugogodišnja nepravda, a studenti stručnih studija više ne dobivaju diplome stručnih specijalista nego diplome magistara; te imaju mogućnost upisa na poslijediplomske studije, što prije nije bio slučaj.

„Bernays čine ljudi, njegovi profesori, nenastavno osoblje i njegovi studenti. Ono što volimo isticati, jest da svake godine 65-70 % brucoša koji upisuju Bernays, upisuju baš zbog preporuke postojećih studenta, i to je na neki način najveća vrijednost koje jedno visoko učilište može dobiti. Hvala studentima na povjerenju koje su nam dali, da mi u svoje ruke uzmemo brigu o njihovom obrazovanju i što nas preporučuju svojim prijateljima, obitelji, poznanicima jer to je ono najveće povjerenje koje nam mogu dati“, dekan izv. prof. dr. sc. Damir Jugo, prof. struč. stud.

Bernays se nastavlja razvijati i kontinuirano ulagati u obrazovne programe, kako postojeće tako i nove, ali i programe cjeloživotnog obrazovanja. Nakon dugo promišljanja, okupljanja najboljih predavača, tržištu je predstavljen i poseban executive program, EMBA in Strategic Communication, koji je još jedan pokazatelj kvalitetnog smjera u kojemu institucija razvija. 

„Preporučujem Bernays upravo zbog individualnog, inovativnog pristupa, ustrajnosti da idemo prema naprijed te mi je drago što sam dio ove priče i što ću biti i dalje, također i moje kolege, te ćemo nastaviti kroz studentski zbor djelovati iz studentske perspektive u poboljšanju studijskih programa i cjelokupnog iskustva studenata“, Lovro Matković, predsjednik Studentskog zbora Veleučilišta Edward Bernays.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.