Bernays ugostio studente i nastavnike s Texas A&M University, jednog od najpopularnijih visokih učilišta u Americi

Bernays ugostio studente i nastavnike s Texas A&M University, jednog od najpopularnijih visokih učilišta u Americi

18.5.2022

Povod posjeta studenata i nastavnika Texas A&M University bio je razmjena iskustava u obrazovnom sustavu, upoznavanje novih kultura te predavanje profesora Blajića o futurizaciji ljudskih resursa

Bernays je ugostio više od 20 studenata i profesora sa Texas A&M University iz Kingsvillea u Sjedinjenim Američkim Državama. Posjet je organiziran pod vodstvom Ron Chandlera, direktora Centra za upravljanje ljudskim resursima i profesora na Mays Business School pri Texas A&M University u sklopu studijskog putovanja po Hrvatskoj. Tijekom boravka u Hrvatskoj o gostima iz Sjedinjenih američkih država brinula se vodeća hrvatska DMC agencija Katarina Line sa sjedištem u Opatiji koja im je uz predavanje na Bernaysu organizirala niz poslovnih posjeta u nekoliko domaćih kompanija pod zajedničkom temom upravljanja ljudskim potencijalima i analitike poslovanja.

Posjetom Hrvatskoj cilj im je upoznati se s različitim pristupima temama menadžmenta i ljudskih resursa u okruženju i kulturi koja je drugačija od SAD-a. U ime Bernaysa goste je pozdravio voditelj Ureda za međunarodnu suradnju Adrian Beljo, dok je predavanje za studente diplomskih i poslijediplomskih studija održao Bernaysov predavač mr. sc. Branimir Blajić.

Tema predavanja bila je Futurize vs. Humanize u modernom menadžmentu ljudskih resursa, a profesor Blajić otkrio im je kako funkcioniraju procesi analitike i data digging-a na području ljudskih resursa, kako postavljene KPI-jeve i podatke koje dobivamo iz ljudskih resursa pretvoriti u viziju razvoja kadrova te mogu li brojke menadžere pretvoriti u leadere.

Veselimo se ponovnom posjetu kolega iz Amerike!

wink

Datoteke
za preuzimanje

No items found.