Bernaysovi predstavnici sudjelovali na panel raspravi o govoru predsjednice Europske komisije o stanju Unije 2022

Bernaysovi predstavnici sudjelovali na panel raspravi o govoru predsjednice Europske komisije o stanju Unije 2022

15.9.2022

Nakon 60-minutnog govora, održana je panel rasprava na kojoj su među govornicima bili dekan Bernaysa dr. sc. Damir Jugo te predsjednik Bernaysovog studentskog zbora Filip Marinović

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen održala je 14. rujna 2022. govor o stanju Unije pred Europskim parlamentom u Strasbourgu. Nakon izravnog prijenosa, u Hrvatskom Novinarskom domu u Zagrebu uslijedile su panel rasprave na kojima su na prvoj govor analizirali dekan Bernaysa dr. sc. Damir Jugo, dr. sc. Gabrijela Kišiček, profesorica retorike s Filozofskog fakulteta, dr. sc. Kristijan Kotarski te profesor međunarodne političke ekonomije s Fakultet političkih znanosti. Dekan je u samoj analizi zapazio kako je predsjednica istaknula obrazovanje te nedvosmisleno spomenula kako školovanje kadrova treba biti u skladu s tržištem i potrebama poduzetnika te inicirala na brže priznavanje kvalifikacija stečenih izvan EU odnosno na usklađenost sa europskim okvirom visokog obrazovanja.

Na drugoj panel raspravi govor su analizirali njihovi studenti Filip Marinović, student komunikacija na Bernaysu i predsjednik vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH, Veronika Štefanko, studentica Filozofskog fakulteta i Tereza Šarić, studentica Fakulteta političkih znanosti. Marinović je istaknuo kako je 2022. Europska godina mladih te istaknuo da naš sustav i obrazovanje treba prilagoditi tržištu na koji studenti kasnije i izlaze.  

Na samom kraju i govora i panela zaključeno je kako je temelj za budućnost Europe pravovremeno i zajedničko suočavanje sa svim preprekama koje nas očekuju.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.
Klikom na “Prihvati sve kolačiće” pristajete na pohranjivanje kolačića na vaš uređaj radi poboljšanja navigacije web-mjesta, analize korištenja web-mjesta i pomoći u našim marketinškim naporima. Pogledajte našu  Politiku privatnosti za više informacija.