Bernaysovi studenti na terenskoj nastavi: mediji, korporacije i agencije iz prve ruke!

Bernaysovi studenti na terenskoj nastavi: mediji, korporacije i agencije iz prve ruke!

19.5.2023

Terenska nastava važan je dio obrazovnog iskustva na Bernaysu jer pridonosi praktičnom učenju, motivaciji studenata te proširivanju razumijevanja komunikacijske industrije.

Studenti prve godine prijediplomskog studija Komunikacijski menadžment tijekom svibnja su se u okviru kolegija Terenska nastava upoznavali sa svijetom komunikacijske industrije.

Prva terenska nastava organizirana je u INA d.d. gdje su studenti iz prve ruke mogli čuti i upoznati se sa svim djelatnostima kojima se ova međunarodno korporacija bavi, a poseban naglasak je bio na komunikaciju na društvenim mrežama te mogućnostima obavljanja prakse u INA-i.

Nakon toga slijedilo je upoznavanje sa svijetom medija posjetom Večernjem listu, tijekom kojeg su se studenti upoznali s dugom tradicijom ove medijske kuće, ali i brojnim promjenama i komunikacijskim trendovima koji se događaju pod posredstvom konvergencije medija.

Uvid u svijet odnosa s javnošću studenti su stekli posjetom Val grupi tijekom kojeg su saznali kako izgleda agencijska svakodnevica u komunikaciji s klijentima i ostalim dionicima iz javnog i privatnog sektora.

Ovogodišnju terensku nastavu, zaključili smo posjetom Radio Hubu gdje su se studenti upoznali s načinom rada nekoliko eminentnih radijskih postaja poput bravo!, Antena Zagreb, Happy FM, Enter i dr., kao i radom radom agencije AMM te redakcije Media servis. Pri samom kraju, studenti su imali radionicu te su mogli iskusiti iz prve ruke kako je to biti radijski urednik i voditelj.

Evo što su rekli i sami studenti o terenskoj nastavi:

Terenska nastava pružila je svim studentima prve godine uvid u različite industrije i poslove koji se unutar njih obavljaju. Omogućila je razumijevanje opisa i opsega raznovrsnih poslova kao i stjecanje afiniteta prema nekima od radnih mjesta. Program nastave bio je sveobuhvatan, ali razumljiv i nadasve zanimljiv te je poslužio kao dobar uvod u stručnu praksu koja nas očekuje iduće godine. - Ana Lanč

Istaknuo bih Alpheus d.o.o (Media Val grupa) kao najzanimljiviju točku terenske nastave. Zaposlenici koji su nas dočekali u odjelu su bili vrlo komunikativni, kao i u cijeloj Media Val grupi. Posebno mi se svidio način na koji su osmislili svoj vizualni identitet i simboliku imena. - Ivan Capković

Terenska nastava sastavni je dio studijskog programa prijediplomskog studija Komunikacijski menadžment, koja kroz jedinstven sustav studijskih posjeta studentima omogućava da se već od prve godine studija upoznaju sa stvarnim okruženjem i poslovnom praksom komunikacijske industrije.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.