Članovi Bernaysove futsal ekipe na svečanom prijemu kod predsjednika Republike Hrvatske

Članovi Bernaysove futsal ekipe na svečanom prijemu kod predsjednika Republike Hrvatske

21.11.2023

Predsjednik Milanović primio studente osvajače medalja na Europskim sveučilišnim prvenstvima i Svjetskim sveučilišnim igrama, među kojima su i srebrni Bernaysovi futsalaši s Europskog sveučilišnog futsal prvenstva

Uz Bernaysove igrače, viceprvake Europe u futsalu, susretu s predsjednikom Milanovićem uime Bernaysa prisustvovali su prodekan i predsjednik Studentske sportske udruge BSport Ivan Pakozdi, voditelj Ureda za sport Dino Bartoluci, trener momčadi Matija Đulvat, koordinatorica sportskih ekipa Helga Draženović i fizioterapeutkinja Tina Krmpotić.


„Ovo što vi radite je lijepo, afirmativno za Hrvatsku, za hrvatsko sveučilište u cjelini i ja vas u tome podržavam“, poručio je danas predsjednik Republike Zoran Milanović studentima osvajačima medalja na Europskim sveučilišnim prvenstvima 2023. godine i Svjetskim sveučilišnim igrama održanim u Chengdu. Studenti sportaši s Veleučilišta Edward Bernays, Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Zadru i ove su godine osvojili čak 39 medalja.

Čestitavši studenticama i studentima na sportskim uspjesima predsjednik Milanović rekao im je da zna koliko je teško, vrlo često i nemoguće spojiti fakultetske obaveze s obvezama kvalitetnoga i vrhunskog sporta. „Moje poštovanje za ovo što radite je duboko. Ja ovdje viđam i primam puno ljudi, svatko je ovdje s nekakvim razlogom i uvijek gledam koliko je truda, odricanja, samoprijegora, rizika i neizvjesnost uloženo u nečiji životni put i u nečije rezultate, to nije svugdje isto“, rekao je predsjednik Milanović u prigodnom obraćanju.


Predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Haris Pavletić rekao je kako su prošle godine studenti osvojili 17 medalja, dok su ove godine osvojili 39 medalja. Uz to, dodao je, Hrvatski akademski sportski savez bio je uspješan i u organizaciji dva Europska sveučilišna prvenstva: Zagreb je ugostio Europsko sveučilišno prvenstvo u borilačkim sportovima, dok se u Splitu igralo Europsko sveučilišno prvenstvo u futsalu. Isto tako, potvrdio je kako su u tijeku i pripreme za organizaciju i kandidaturu Europskih sveučilišnih igara 2028. godine u Splitu.


Više od 430 studenata iz Hrvatske kroz dva mjeseca sudjelovalo je na čak 12 Europskih sveučilišnih prvenstava na kojima su ostvarili izvrsne rezultate s ukupno osvojenih 39 medalja. Dva Europska prvenstva održana su ove godine u Hrvatskoj – u Zagrebu i Splitu – čime su ova dva izrazito jaka centra sveučilišnog sporta nastavili tradiciju snažne emancipacije hrvatskog sveučilišnog sporta u međunarodnim okvirima, pri čemu je Sveučilište u Zagrebu i ove godine najuspješnije europsko sveučilište. U Kini je pak ovoga kolovoza održano 31. izdanje FISU Svjetskih sveučilišnih igara, poznatije kao Univerzijada, koje je okupilo 6500 sportaša iz 113 zemalja.


Izvor: https://www.predsjednik.hr/


Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan

Datoteke
za preuzimanje

No items found.