Edukacija o znanstvenoj komunikaciji u suradnji Bernaysa, Doktorske škole i Zaklade Sveučilišta u Rijeci

Edukacija o znanstvenoj komunikaciji u suradnji Bernaysa, Doktorske škole i Zaklade Sveučilišta u Rijeci

22.5.2023

Dvodnevna edukacija „Naučimo uspješno komunicirati znanost“ okupila riječke doktorande na predavanjima i radionicama stručnjaka s Veleučilišta Edward Bernays

U organizaciji Doktorske škole Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Veleučilištem Edward Bernays te Zakladom Sveučilišta u Rijeci, u palači Moise na Cresu je održana radionica namijenjena poslijediplomskim sveučilišnim (doktorskim) studentima Sveučilišta u Rijeci.

Edukacija je organizirana s ciljem približavanja važnosti komuniciranja znanosti, planiranja komunikacije, specifičnosti tehnika i alata odnosa s javnošću te javnih i medijskih nastupa, a među predavačima su bili i izv. prof. dr. sc. Damir Jugo, prof. struč. stud., dekan Veleučilišta Edward Bernays, prodekan za razvoj, Ivan Pakozdi, Franjo Skoko iz Bernays Akademije te iskusni novinar, urednik i stručnjak za odnose s javnošću, Marko Ćustić.

Doktorandi su učili što to znači diseminirati, a što komunicirati znanost, zašto je važno planirati komunikaciju te kako i uz koje alate uspješno predstaviti svoj znanstveni projekt. Kroz praktičnu radionicu imali su priliku unaprijediti i vještine javnog i nastupanja u medijima.  

Nedavnim potpisivanjem Sporazuma o suradnji Bernaysa i Sveučilišta u Rijeci, dodatno je ojačana suradnja dviju obrazovnih institucija, usmjerena na razmjenu znanja i iskustava te unaprjeđenje znanstvenog i obrazovnog rada. Edukacija o komunikaciji znanosti jedan je od novih formata suradnje Bernaysa i riječkog sveučilišta, usmjeren na veću vidljivost domaće znanosti i znanstvenika u medijskom i javnom prostoru, gdje Bernays donosi vlastita iskustva u znanosti te obogaćuje  program stručnim znanjima i praktičnim vještinama.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.
Klikom na “Prihvati sve kolačiće” pristajete na pohranjivanje kolačića na vaš uređaj radi poboljšanja navigacije web-mjesta, analize korištenja web-mjesta i pomoći u našim marketinškim naporima. Pogledajte našu  Politiku privatnosti za više informacija.