Intervju s novim vodstvom Studentskog zbora: Lovro Matković i Lana Širac

Intervju s novim vodstvom Studentskog zbora: Lovro Matković i Lana Širac

3.2.2023

Lovro i Lana ističu kako im je cilj unaprjeđenje studentskog standarda te potaknuti studente na jači angažman u Bernaysovoj zajednici

Lovro Matković i Lana Širac novoizabrani su predsjednik i zamjenica studentskog zbora. Lovro je student druge godine diplomskog studija Upravljanje odnosima s javnošću, dok je Lana druga godina diplomskog studija Upravljanja doživljaja u turizmu. Nakon što je Lovro preuzeo kormilo od svog prethodnika Filipa Marinovića, s novim vodstvom razgovarali smo o njihovim planovima, prvim koracima i idejama rada studentskog zbora.

Možete li reći koje su funkcije studentskog zbora tj. koja je njegova uloga?

Studentski zbor Veleučilišta Bernays studentsko je predstavničko tijelo koje je izravna veza između studenata i Dekanata, odnosno vodstva Veleučilišta. Članovi studentskog zbora slušaju bilo studenata, aktivno štite i promiču interese studenata kroz rad u tijelima Bernaysa te, naravno, predstavljaju studente u sustavu visokog obrazovanja. Nastavno na navedeno, glavni zadatak studentskog zbora je dakako proaktivno raditi na podizanju studentskog standarda i kvalitete studija te ovisno o interesima i potrebama studenata organizirati razna događanja i aktivnosti.

Recite nešto o sebi i svom putu prema predsjedniku i zamjenici

Lovro - Svoje studentsko putovanje na Bernaysu započeo sam 2018. godine gdje sam kao aktivan student svjedočio stalnom rastu i razvoju, odnosno proaktivnom inovativnom radu Bernaysa, koji vješto slijedi svoju misiju i viziju. Danas je Bernays Veleučilište najinovativnije Veleučilište i mjesto na kojemu studenti mogu od najBoljih profesora, predavača i osoba koji su izravno u struci te kroz najrelevantniju literaturu učiti o komunikacijama, turizmu, politici i psihoterapiji. Svakako je privilegija biti dio ove lijepe, pozitivne i inovativne priče gdje se kroz proaktivan rad i komunikaciju sa studentima i Upravom nastoji dodatno unaprijediti studije te nastaviti pružati vrhunsko iskustvo studiranja.

Lana - Svoj studij na Bernaysu započela sam 2018. godine, a u Studentski zbor sam ušla 2019. godine. Oduvijek sam imala želju biti dio Studentskog zbora i sudjelovati u njegovom radu te pomagati kolegama oko svih pitanja i nedoumica. Zadnje dvije godine sam obnašala dužnost tajnice Studentskog zbora, a prijedlog da se kandidiram za zamjenicu i budem aktivna u tom segmentu sam prihvatila s veseljem. Ponosna sam sto sam dio tako super ekipe.

Koji su vam ciljevi za vrijeme mandata?

Ciljevi tijekom mandata su svakako nastavak daljnje proaktivne komunikacije s dekanatom i kolegama s Bernaysa kroz koju se oslanja rad za daljnje unaprjeđenje studijskih procesa, studentskog standarda te promicanje studentskih prava, ali i ostalih aktivnosti koje su važne tijekom studija.

Koji je prvi korak koji ćete napraviti?

Prvi korak je svakako angažirati članove Studentskog zbora i uključiti ostale kolege u rad Zbora. Želimo potaknuti Bernaysovce da se uključe u stvaranje što boljeg okruženja koji će u konačnici rezultirati još kvalitetnijim studiranjem.

Možete li nam istaknuti benefite sudjelovanja u studentskom zboru?

Jedan od najvećih benefita sudjelovanja u studentskom zboru je aktivno promicanje interesa  studenata koje pruža mogućnost komunikacije, upoznavanja i rada s kolegama sa svih studijskih smjerova i godina. Ovim putem želim pozvati zainteresirane studente da se priključe u rad Studentskog zbora i naravno, da se obrate i pitaju sve što ih zanima.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.