„KALI SARA“ Bernaysu dodijelila zahvalnicu za doprinos u integraciji romske nacionalne manjine u hrvatsko društvo

„KALI SARA“ Bernaysu dodijelila zahvalnicu za doprinos u integraciji romske nacionalne manjine u hrvatsko društvo

4.11.2022

Bernays u sklopu programa „BRoma“ dodjeljuje besplatne školarine s ukupnom vrijednošću od 60.000 eura

Povodom 10 godina od priznavanja Svjetskog dana romskog jezika od strane Hrvatskog sabora, Savez Roma u Republici Hrvatskoj KALI SARA Bernaysu je dodijelio Zahvalnicu za doprinos u integraciji romske nacionalne manjine u hrvatsko društvo!

Zahvala je to za provedbu Bernaysovog programa obrazovne potpore pripadnika romske zajednice BRoma kojim Bernays od 2020. daje doprinos školovanju pripadnika romske zajednice kao podzastupljene i ranjive skupine.

Ponosni smo na program BRoma čija je svrha kroz dodjelu školarina pripadnicima romske zajednice pridonijeti povezanosti studenata s aktivnostima romskih udruga, odnosno jačanje njihove korisnosti za romsku zajednicu kroz poticanje drugih na školovanje i studiranje.

Od srca zahvaljujemo Savezu Roma u Republici Hrvatskoj KALI SARA, predsjednici Saveza Suzani Krčmar, saborskom zastupniku romske nacionalne manjine Veljku Kajtaziju, ministrici kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek te ostalim predstavnicima vijeća romske nacionalne manjine!

Podsjećamo, Bernaysova misija je studentima pružiti najbolje visoko obrazovanje te im omogućiti sve potrebne uvjete kako bi već tijekom studija postali kompetentni svojim vještinama pa tako i aktivno sudjelovali u tržištu rada. U tom kontekstu, svjesni svoje društvene odgovornosti u visokom obrazovanju te dugotrajnom društvenom i materijalnom statusu vezanim za razinu obrazovanja većine pripadnika romske zajednice, osnivači Edward Bernays Visoke škole, a na inicijativu dekana doc. dr. sc. Damira Juge, ovim programom za cilj imaju dati svoj doprinos u školovanju pripadnika romske zajednice kao podzastupljene i ranjive skupine. Tako, program "BRoma" obuhvaća dodjelu školarina za preddiplomske studije na Bernaysu u razdoblju od pet godina, a za šestero studenata, pripadnika romske zajednice, s ukupnom vrijednošću od 60.000 eura.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.