Krenula druga generacija Političke akademije na Bernaysu

Krenula druga generacija Političke akademije na Bernaysu

17.10.2022

Druga generacija Akademije okupila je polaznike koji sudjeluju u različitim sferama političkog života, od praktičara do onih koji se tek pripremaju za ulazak u političku arenu.

15. listopada 2022. krenula je druga generacija Političke akademije na Bernaysu. Program je započeo uvodnim modulom Subjekti političkog sustava, kroz koji je polaznike vodio dr. sc. Damir Jelić, stručnjak s bogatim političkim iskustvom i jedan od rijetkih u Hrvatskoj koji su doktorirali s područja menadžmenta u politici. Trenutno radi kao predavač na Edward Bernays University Collegeu i Veleučilištu Karlovac, a u javnosti je poznatiji kao bivši župan Karlovačke županije i gradonačelnik grada Karlovca u tri mandata.

Jelić je polaznike upoznao s jedanaest subjekata/dionika političkog sustava te im kroz primjere i anegdote iz svog političkog djelovanja na praktičan način pokazao kako funkcionira hrvatska politika na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini. Polaznici su potvrdili kako im je prvi modul bio iznimno koristan, jer im je pomogao da sintetiziraju svoja ranija znanja, da nauče kako primijeniti postavke menadžmenta u političkom djelovanju, a kao posebnu vrijednost programa su istaknuli priliku da uče od stručnjaka s tako bogatim teorijskim i praktičnim iskustvom.

Politička akademija interdisciplinarni je i nadstranački program cjeloživotnog obrazovanja namijenjen akterima političkog života Republike Hrvatske koji u njemu participiraju na različitim strateškim i operativnim razinama te svima koji žele razvijati svoje kompetencije na području politike. Program na jednom mjestu nudi kompletna znanja neophodna za kvalitetnije političko djelovanje.

Polaznike kroz program vode predavači s bogatim teorijskim znanjem i praktičnim iskustvom stečenim kroz upravljanje političkim procesima, savjetovanje političkih aktera ili analiziranje hrvatske i međunarodne političke scene. Posebnost programa su predavači iz različitih političkih opcija što programu daje dodatnu širinu, a polaznicima omogućuje stjecanje praktičnih znanja od predavača sa različitog političkog spektra.

Našim polaznicima smo omogućili da i nakon završetka programa postanu članovi Alumni kluba i da se na taj način umreže s drugim akterima hrvatskog političkog života.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.