Održan Antistress dan na Bernaysu!

Održan Antistress dan na Bernaysu!

16.5.2024

Kako se nositi s tjeskobom ispita i stresom kojeg nosi studentski život bila je okosnica održanog Antistress dana na Bernaysu

Posvećujući pozornost proaktivnoj skrbi o mentalnom zdravlju studenata Bernaysovo Savjetovalište za studente i Studentski zbor organizirali su Antistres dan na Bernaysu. Program Antistres dana bio je namijenjen studentima Bernaysa kao poticaj i pomoć u usvajanju vještina i stjecanju navika koje su neophodne za učinkovito učenje i uspješno polaganje ispita, ali i podrška u tjeskobnom razdoblju ispitnih rokova.

Ovaj dan posvećen mentalnom zdravlju studenata Bernaysa obilježio se u petom Europskom tjednu mentalnog zdravlja (12. – 19. svibnja) koji je pokrenula organizacija Mental Health Europe s ciljem osvještavanja važnosti mentalnoga zdravlja u svakodnevnom životu svakog pojedinca i zajednice.

Studenti su imali prigodu sudjelovati na četiri radionice: Stres naš svagdašnji, Kako izraditi plan učenja kojeg ćete se stvarno i držati, Prokrastinacija: zašto odgađamo svoje obveze? i Interpersonalni odnosi pod povećalom, a održali su ih Branko Janjić, Voditelj Savjetovališta za studente te Bernaysovi predavači dr. sc. Maša Tonković Grabovac, Ivana Schildenfeld mag. rel. publ.  i  doc. dr. sc. Krešimir Dabo. Dodatna vrijednost programa je da su svi predavači u edukaciji iz različitih psihoterapijskih pravaca.

U završnom dijelu programu kroz zajedničke grupne procese polaznici su pod mentorstvom predavača imali prigodu iznijeti svoje najčešće stresore i saznati na koji način se mogu nositi s njima. Dobra atmosfera sa radionica i interes studenata za teme o mentalnom zdravlju poticaj su za nove aktivnosti Bernaysovog Savjetovališta za studente.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.