Održan drugi modul predavanja u sklopu Akademije za udruge pacijenata

Održan drugi modul predavanja u sklopu Akademije za udruge pacijenata

13.11.2023

Financijska održivost, strateški planovi i strategije fundraisinga pravi su put prema održivosti i samoodrživosti neprofitnih organizacija

Strateško i operativno poslovanje i planiranje rada udruga te izrada financijskog plana bile su teme drugog modula Akademije za udruge pacijenata uz predavače Maju Glavaš Vodopiju i Gordana Novaka.


„Strateški plan temeljni je alat za uspješno upravljanje, stoga je potreban svakoj neprofitnoj organizaciji koja želi osigurati dugoročan, stabilan rast i razvoj te dobiti perspektivu šireg društvenog utjecaja, održati povjerenje donatora te bolje upravljati ograničenim resursima. Primjenjujući koncept strateškog promišljanja te implementacijom strateškog plana, neprofitne organizacije preuzimaju odgovornost za sustavno i transparentno upravljanje, a to je pravi put ka održivosti i samo održivosti neprofitnih organizacija“, ističe predavačica Maja Glavaš Vodopija, konzultantica i edukatorica s višegodišnjim iskustvom te predsjednica Upravnog odbora Zaklade Žuta točka.


U drugom dijelu modula predavač Gordan Novak, fundrasing stručnjak s dvanaestogodišnjim iskustvom, polaznicima je pojasnio strategije fundraisinga te alate i tehnike za postizanje dugoročnog uspjeha udruga.


„Pravo zadovoljstvo je surađivati i predavati ovako angažiranim ljudima, jer ovo nije obična edukacija, to su ljudi koji vode udruge pacijenata, rade jako važne stvari, pomažu i doslovce ljudima mijenjaju živote. Kada im pričam o tome kako mogu prikupiti donacije, skupiti više sredstava za svoj rad, imam osjećaj da i ja na neki način pomažem njima da promijene nekome život i zbog toga mi je izuzetno drago što sudjelujem na ovoj Akademiji i što su Bernays i iF! organizirali jednu ovakvu edukaciju“, zaključuje Gordan Novak.


Treći modul naziva "financijski i pravni kompas“ održat će predavačice Đurđica Mostarčić, stručnjakinja za financije i računovodstvo iz područja malog i srednjeg poduzetništva te neprofitnih organizacija i Nevenka Mrčela, ugledna je zagrebačka odvjetnica i psihoterapeutkinja, a bit će posvećen financijskim i pravnim aspektima poslovanja i rada udruga.


Akademija za udruge pacijenata
program je osmišljen s misijom osnaživanja predstavnika nekih od najranjivijih društvenih skupina te jačanje kapaciteta udruga pacijenata kroz set od šest sveobuhvatnih modula koji pokrivaju sva područja kompetencija potrebnih za održivi rad.


Akademiju provodi Bernays uz potporu Inovativne farmaceutske inicijative - iF!.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.