Održan prvi Dan karijera na Bernaysu!

Održan prvi Dan karijera na Bernaysu!

22.6.2024

Dan karijera na Bernaysu okupio je 20 renomiranih agencija, medija i tvrtki te mnoštvo studenata

U ugodnoj i dinamičnoj atmosferi na Veleučilištu Edward Bernays održan je prvi Dan karijera s ciljem povezivanja studenata s predstavnicima vodećih komunikacijskih agencija, medija i tvrtki u kojima studenti mogu raditi stručnu praksu, ali i dobiti priliku za stalno zaposlenje.

Dan karijera privukao je mnoštvo Bernaysovih studenata koji su s velikom željom i zainteresiranošću pratili sve tri radionice, predstavljanje partnera praksodavaca, kao i okrugli stol. Osim toga studenti su imali priliku razgovarati s partnerima praksodavcima jedan na jedan u sklopu speed datinga, gdje su uspostavljeni kontakti te su studenti dobili uvid u mogućnosti koje im se pružaju na praksi, ali i na tržištu rada.

Na Danu karijera održane su tri interaktivne i vrijedne radionice, prvu je održala doc. dr. sc. Maša Tonković Grabovac, profesorica kolegija iz psihologije rada i organizacijske psihologije te područja ljudskih potencijala, pod nazivom Kako razgovarati za posao - radionica za bolje predstavljanje na selekcijskom intervjuu. Profesorica Tonković Grabovac ističe kako je na radionici bilo izrazito ugodno i veseli ju što su se studenti uključivali pa su odradili i simulaciju intervjua za posao iz koje su svi ponešto naučili.

Drugu radionicu vodio je Domagoj Morić, CEO i osnivač tvrtke DOMAS te komunikacijski stručnjak studente koji je studente podučio učinkovitom pisanju životopisa i molbe za posao - Uspješno se istakni: Učinkovito pisanje životopisa i molbe. Studenti su Domagojeve savjete ističe prihvatili objeručke i potrudili se naučiti što više kako bi svoj životopis doveli do savršenstva.

Radionicu o najpopularnijoj poslovnoj društvenoj mreži vodila je Maja Krištafor, komunikacijska i Employer Branding stručnjakinja, ujedno i alumni Bernaysa. Od profila na LinkedInu do posla u 5 koraka bila je tema radionice, a Maja ističe kako su studenti veoma znatiželjni i zainteresirani za LinkedIn.

Studenti su tijekom speed datinga imali priliku razgovarati s predstavnicima agencija, medija i tvrtki, postavljati pitanja i dobiti informacije o uvjetima prakse i zapošljavanja te budućim izazovima u svojim strukama. Tvrtke koje su sudjelovale na Danu karijera su: Anić Outdoor Advertising, Apriori World, Black Carpet Consulting / Elle / Mixer, Grizli komunikacije, Hauska & Partner, Hrvatski radijski forum, Komunikacijski laboratorij, Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri, Laconiq, Mplus Grupa, Millenium promocija, Nova TV, Papar / HGSPOT, PR365 studio, RTL Hrvatska, Specijalna Bolnica Sveta Katarina, Styria medijski servisi,  ZGRADOnačelnik, Groupama Osiguranje te INA.


Ovaj iznimno vrijedan događaj zaključen je u ugodnoj, opuštenoj atmosferi okruglog stola na temu Od prakse do karijere: Kako ti stručna praksa otvara vrata na tržištu rada?, koji je održan u sklopu Dana karijera te novog serijala poslovnih panel rasprava kojeg Veleučilište organizira, Business Insights Arena.

Panelisti, doc. dr. sc. Anita Šulentić, predsjednica Instituta radijske industrije s više od petnaest godina medijskog iskustva; Igor Vukasović, direktor Korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma; Sanja Lolić, Menadžerice odjela ljudskih resursa – Mplus Grupa te Dario Stajčić, Social Media Team Lead – Laconiq agencija, su uz moderiranje Branka Janjića, voditelja Ureda za odnose s partnerima na Bernaysu, razgovarali o stanju na tržištu rada, poziciji studenata i mladih koji tek ulaze na tržište rada kako da najbolje iskoriste stručnu praksu te o svom iskustvu i kao studenti prilikom ulaska na tržište rada, ali i sada kada su oni praksodavci.

Bernaysov profesor Igor Vukasović poručio je studentima da iz svake prakse izvuku ono najbolje za sebe te da će im to biti odlična polazna točka, naučit će što žele ili ne žele u daljnjoj karijeri. Dario Stajčić, koji je i alumni Bernaysa, naglasio je kako su mu prakse koje je radio za vrijeme studija bile prekretnica u tome čime će se baviti u daljnjoj karijeri te su mu donijele zaposlenja i prilike na tržištu rada.

„Iskoristite vrijeme studiranja da pronađete nišu koja vam se sviđa, u kojoj vidite sebe dugoročno i već sada izgradite svoj početak karijere s poslodavcima koji se vama sviđaju. Mi vas čekamo!“, poručila je profesorica Anita Šulentić, koja je odnedavno i predstojnica Katedre za medije na Bernaysu.

Sanja Lolić dodaje da je svako radno iskustvo, bilo pozitivno ili negativno vještina koju nosimo sa sobom. „Svo znanje koje vam je dostupno probajte uhvatiti, ponijeti sa sobom i prenijeti negdje dalje“, zaključuje Sanja.

Prvi Dan karijera na Bernaysu prošao je i više nego odlično, dok se dojmovi sliježu, mi se već veselimo sljedećem Danu karijera!

Datoteke
za preuzimanje

No items found.