Održan prvi Erasmus Blended Intenisive program!

Održan prvi Erasmus Blended Intenisive program!

16.5.2024

Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci i Veleučilište Edward Bernays okupili su mlade studente iz Europe na prvom Erasmus Blended Intenisive programu

Od 13. do 17. svibnja, Rijeka je postala središte okupljanja studenata zdravstvenih studija iz Poljske, Slovenije, Španjolske i Švedske.

Na programu; HealthComm+: Mastering Health Communication in the Era of Misinformation, studenti su kroz kombinaciju predavanja, interaktivnih radionica, diskusija, grupnog rada i prezentacija stekli osnovna znanja o važnosti prenošenja znanja o zdravstvenim problemima, kako prepoznati dezinformacije ali i razvili vještine za učinkovito komuniciranje s ključnim javnostima.

Predavači na programu su profesori s Zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci i Veleučilišta Edward Bernays koje je bilo zaduženo za provedbu izvedbenog plana nastave programa.

„Razvoj kritičkog mišljenja u obrazovanju i znanosti je ključan  temelj akademske zajednice, a u najnovije vrijeme svi vidimo  koliko je to značajna tema. Posebno, kad je riječ o promociji zdravlja i prevenciji bolesti“, poručio je Prodekan za poslovne odnose, znanost i međunarodnu suradnju u Fakulteta Zdravstvenih Studija Rijeka izv. prof. dr. sc. Željko Jovanović. dr. med. koji zajedno s Erasmus koordinatoricom FZSRI-a Marijom Spevan, mag. med. techn. vodi ovaj projekt.

Prodekan za znanost i međunarodnu suradnju na Bernaysu doc. dr. sc. Marko Kovačić, pred., međunarodni prepoznati stručnjak za mlade, prilikom svog obraćanja naglasio je važnost participacije mladih u obrazovnim i znanstvenim procesima, konstantnom učenju i posebnosti Erasmus programa. Istaknuvši kako je od iznimne važnosti znati vješto  komunicirati izazove ali i postignuća struke unutar koje djelujete, pogotovo kada je riječ o mentalnom zdravlju i zdravlju općenito.

Osim predavanja, studenti su imali priliku posjetiti i specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju bolesti srca, pluća i reumatizma Thalassotherapia Opatija i novu bolnicu za ženu i dijete na Sušaku što je dalo dodanu vrijednost ovom programu, čemu svjedoči i činjenica da su strani studenti iznimno zainteresirani da odrade stručnu praksu upravo u tim ustanovama.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.