Osnovana Katedra za medije – doc. dr. sc. Anita Šulentić imenovana predstojnicom

Osnovana Katedra za medije – doc. dr. sc. Anita Šulentić imenovana predstojnicom

6.3.2024

Na Veleučilištu Edward Bernays, unutar Odjela za komunikacije te Odjela za poslovnu ekonomiju, djeluje ukupno sedam katedri

Bernays kontinuirano ulaže u kvalitetu i radi na razvijanju svojih studijskih programa. Pa je tako u skladu s razvojnom strategijom u području komunikacija osnovana i nova katedra - Katedra za medije.

Važnost medija u području komunikacija i odnosa s javnošću neizmjerna je te upravo zbog toga studenti Bernaysa imaju preko nekoliko kolegija, što teorijeskih, što praktičnih u području medija.

Kolegij koji će pripadati Katedri za medije dio su stručnog prijediplomskog studija Komunikacijski menadžment te stručnog diplomskog studija Upravljanje odnosima s javnošću: Osnove novinarstva, Medijski praktikum, Televizijski praktikum, Televizija, Radijski praktikum, Novinarski praktikum, Medijska industrija, Mediji i djeca te Praktikum digitalnih medija.

Predstojnicom nove Katedre za medije imenovana je doc. dr. sc. Anita Šulentić, profesorica s bogatim predavačkim, ali i tržišnim iskustvom. Profesorica Šulentić predsjednica je Instituta radijske industrije, a uz Bernays, predaje i na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Područje znanstvenog i istraživačkog interesa profesorice Šulentić jesu elektronički mediji, a posebno ju zanimaju promjene u konvergiranom medijskom okolišu (sadržaji, distribucija, upravljanje i obrazovanje kadrova). Dosad je sudjelovala na dvadeset stručnih i znanstvenih, domaćih i stranih konferencija.

"Ustrojstvo Katedre za medije još je jedan u nizu primjera koji pokazuje u kojoj mjeri Veleučilište Bernays osluškuje potrebe realnog tržišta, ali i ambicije svojih proaktivnih studenata.  Uz primjenu suvremenih metoda nastave, glavni cilj Katedre je u potpunosti pripremiti studente za različita radna mjesta u konvergiranim medijima kako bi već sutra mogli konkurirati na globalnom tržištu rada. Ova katedra okuplja vrhunske akademske profesore i stručnjake u području medija i komunikacije koji razumiju i sudjeluju u aktualnim procesima digitalizacije medija. Popis potrebnih akademskih sposobnosti i ciljeva izobrazbe uključuje temeljna konvecionalna znanja, a stavljajući akcent na kompetencije, znanja i vještine koje studenti ostvaruju u sklopu praktikuma i praktičnog rada na preferiranim medijima, Katedra za medije zaokružuje cjelovitost i sveobuhvatnost Veleučilišta Bernays", govori profesorica Šulentić.

Na Bernaysu djeluje ukupno sedam katedri, u sklopu Odjela za komunikacije uz novu Katedru za medije ustrojena je Katedra za odnose s javnošću (predstojnik Ivan Pakozdi, v. pred.), Katedra za jezike i kulturu (predstojnica doc. dr. sc. Romana Lekić, prof. struč. stud.), Katedra za interdisciplinarne znanosti (predstojnik prof. dr. sc. Pero Maldini), te u sklopu Odjela za poslovnu ekonomiju Katedra za financije (predstojnik dr. sc. Paško Anić-Antić, prof. struč. stud.), Katedra za menadžment i marketing (predstojnik dr. sc. Damir Novotny) te Katedra za turizam (predstojnica prof. dr. sc. Doris Peručić).

Datoteke
za preuzimanje

No items found.