Peti modul Političke akademije polaznicima je otkrio sve tajne uspješnih javnih nastupa

Peti modul Političke akademije polaznicima je otkrio sve tajne uspješnih javnih nastupa

29.11.2022

Voditelj Bernays Akademije i trener za javne nastupe, Franjo Skoko te Anita Tripalo, trenerica govornih vještina i učiteljica glasa, polaznike su upoznali s tajnama uspješnog javnog nastupa.

U prvom dijelu, Franjo Skoko polaznike je upoznao sa sadržajnim dijelom, odnosno ključnim pitanjima za pripremu javnog nastupa te podijelio brojne savjete za izradu govora i prezentacija. Također su naučili koji su to modeli govora, kakva treba biti struktura izlaganja, ali i kako sadržajno treba izgledati prezentacija. Osim toga, razgovaralo se i o tome što muči sve govornike – strah i trema. Kako svladati strah i tremu, kako se pripremiti, kako postići uvjerljivost, koje su to karakteristike dobrog govornika te za kraj kojih je to 10 zapovijedi za javne nastupe.

Nastavno, u drugom dijelu petog modula Političke akademije fokus je bio na izvedbenom dijelu javnog nastupa. Anita Tripalo s polaznicima je prošla sve sastavnice izvedbenog dijela, počevši od držanja, preko pravilnog disanja, glasa, govora do percepcije govornika. Trenerica govornih vještina i učiteljica glasa polaznicima je objasnila kakvo treba biti držanje tijela, pokreti ruku, koje su geste prikladne te koji izrazi lica. Zanimljivo je kako su naučili što je to higijena glasa i kako ga njegovati te pravilu pripremu govorne izvedbe.

Nakon teorijskog dijela, stigao je red na simulacije javnih nastupa. Svaki od polaznika pripremio je govor te ga izveo ispred kamere. Prije same izvedbe, polaznici su s Anitom prošli vježbe i zagrijali svoje glasnice. Za kraj su svi zajedno analizirali svoje nastupe kako bi si ukazali na dobre, ali i one dijelove koje treba vježbati kako bi u budućnosti održavali izvrsne javne nastupe.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.