Psihoterapijski 3P praktikum: „Coming out“ – prihvaćanje i manjinski stres te kako biti podrška LGBTIQ+ osobama

Psihoterapijski 3P praktikum: „Coming out“ – prihvaćanje i manjinski stres te kako biti podrška LGBTIQ+ osobama

24.5.2024

Posljednju radionicu ovogodišnjeg ciklusa Psihoterapijskog 3P praktikuma održat će doc. dr. sc. Krešimir Dabo 10. lipnja 2024. u 18.00 sati

Pitanja identiteta aktualnija su nego ikada prije. Seksualne manjine dobivaju sve veći medijski prostor i o njima se sve govori u javnosti. Usprkos tome, mnoge LGTBIQ+ osobe i dalje su izložene nerazumijevanju, nasilju i osudi. Kako i na koji način biti podrška ljudima u našem okruženju koji se nose s izazovima prihvaćanja vlastitog seksualnog identiteta? Kako razumjeti njihove psihološke procese? S kojim izazovima se najčešće susreću? Kakve su smjernice za rad s LGTBIQ+ klijentima?

Sve su to samo neka od pitanja na koje će dati odgovor doc. dr. sc. Krešimir Dabo, savjetodavni terapeut Realitne terapije na radionici Psihoterapijskog 3P praktikuma Coming out – prihvaćanje i manjinski stres te kako biti podrška LGBTIQ+ osobama. Govorit će iz perspektive savjetodavnog rada u udruzi Iskorak, najdugovječnijoj takve udruge u Hrvatskoj.

Radionica će se održati držati u ponedjeljak, 10. lipnja 2024. s početkom u 18.00 sati u prostorima Bernaysa (Ulica grada Vukovara 23). Kotizacija za sudjelovanje na radionici je 25,00 EUR (uključen PDV), a za studente 20,00 eura (uključen PDV).

Prijaviti na radionicu možete se putem poveznice.

Doc. dr. sc. Krešimir Dabo znanstveni je suradnik na Institutu za migracije i narodnosti. Završio je preddiplomski stručni studij ekonomije na Zagrebačkoj školi za menadžment, specijalistički stručni diplomski studij Upravljanje poslovnim komunikacijama na Sveučilištu VERN ́, a drugi diplomski, sveučilišni studij završio je pri Sveučilištu Sjever, na studiju komunikacijskih znanosti i odnosa s javnošću. Završio je jednogodišnji studij pri Centru za mirovne studije u Zagrebu. Doktorirao je u području društvenih znanosti, polje informacijsko-komunikacijske znanosti, grana komunikologija pri Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Karijeru je počeo na području novinarstva, radeći u uredništvima nekoliko medijskih kuća. Radio je u Odjelu za odnose s javnošću na RTL Televiziji, a šest je godina vodio Službu za odnose s javnošću i marketing u Ansamblu LADO te je bio njegov ravnatelj u jednom mandatu. Kao vanjski suradnik predaje na Sveučilištu VERN', Hrvatskim studijima i Veleučilištu Bernays kolegije vezane uz komunikacijske znanosti. Licencirani je medijator pri Forumu za slobodu odgoja i savjetodavni terapeut Realitetne terapije. Usavršavao se u različitim psihoterapijskim pravcima, od Transakcijske analize, Gestalta do NLPt-a, a završio je petogodišnju edukaciju iz Teorije izbora i realitetne terapije. Savjetodavni rad počeo je 2013. godine na Plavom telefonu i u Caritasovom obiteljskom savjetovalištu, a od 2017. godine savjetodavni je terapeut udruge Iskorak koja skrbi za zaštitu i prava LGTBQ+ osoba.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.